92’nci yılda buruk Ankara

Güncelleme Tarihi:

92’nci yılda buruk Ankara
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 17:56

Gar’daki bombalı saldırı nedeniyle bu yıl buruk geçen 13 Ekim Ankara’nın Başkent Oluşunun 92. yıl dönümünde, sadece Anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi. Katılımın az olduğu ziyarette Vali Kılıçlar, hain saldırıların Ankaralıları bu azim ve kararlılıktan asla vazgeçiremeyeceğini vurgularken MHP İl Başkanı Çetinkaya da siyasi partilerin törenlere ilgisizliğini eleştirdi.

Haberin Devamı

Başkent’te meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle Ankara’nın başkent oluşunun 92. yıldönümü kapsamında sadece Anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, diğer ilgililerin ve bazı vatandaşların hazır bulunduğu törene katılımın az olması dikkat çekti. Aslanlı yolda yürüyen Vali Mehmet Kılıçlar ve beraberindeki heyet, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

‘AYDINLIK YARINLARA YÜRÜYECEK’

Vali Kılıçlar Anıtkabir özel defterine, “Ankara’mızın başkent oluşunun 92. yıldönümü kutlama hazırlıkları esnasında yaşanan terör saldırısının derin üzüntüsü ile karşınıza geldik” diyerek, hain saldırıların Ankaralıları bu azim ve kararlılıktan asla vazgeçiremeyeceğini vurguladı. Kılıçlar deftere, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başkent Ankara köklü kültürü modern kent yaşamı ve Cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiği gelişmelerle aydınlık yarınlara güvenle yürüyecektir. Ruhun şad olsun” diye yazdı.

Haberin Devamı

‘KURULUŞUN EV SAHİBİ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olma onurunu layıkıyla taşıyan Ankara’nın, sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleriyle 2023 hedeflerine ulaşılmasında da öncü rolünü sürdüreceğini, Türkiye’nin gelişmesi ve ilerlemesine katkılarını devam ettireceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın başkent oluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bağımsızlık mücadelesinde stratejik kararların alınmasına ve Cumhuriyet’e uzanan yolda temel kurumların kuruluşuna ev sahipliği yapan Ankara’nın, milletin mukadderatının şekillendiği önemli bir karargah olduğunu kaydetti.

TARİHİ MİSYON

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'nın başkent oluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Büyük Millet Meclisimize ev sahipliği yapan Ankara, 13 Ekim 1923'de başkent ilan edilerek Cumhuriyet değerlerimizin bütün vatan sathına doğru yayılmasına öncülük eden şehrimizdir. Başkent Ankara, sahip olduğu tarihi misyon sebebiyle milletimizin iradesini ve Cumhuriyetimizin idari merkezini temsil etmektedir. Demokrasimizin daha sağlam temeller üzerinde nitelik kazanması için çaba sarf ettiğimiz şu süreçte, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ortak paydasında birlik ve beraberliğimizin muhafaza edilmesi hayati önem taşımaktadır."

Haberin Devamı

‘KASABADAN BÜYÜK ŞEHRE’

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Yılmaz, kurtuluş savaşının sevk ve idare merkezi olan Ankara’nın, milli iradenin yegane tecelligahı olan TBMM’nin açılmasıyla birlikte tarihte önemli bir yer edindiğini vurguladı. Ankara’nın milli mücadeledeki konumu ve katkısının, şehre başkent olma onurunu yaşattığına işaret eden Yılmaz, bugün, Ankara’nın başkent oluşunun 92. yılını kutladıklarını bildirdi. Yılmaz, Ankara’nın 92 yıl önce küçük bir Anadolu kasabasıyken, Türkiye’nin ikinci büyük şehri, ekonomisi ve altyapısıyla örnek bir şehir niteliği kazandığını belirtti.

‘TERÖRE GEREKEN CEVABI VERECEK’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’nın başkent oluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında evlatlarının yasını tutan Ankara’nın, ulusun sergileyeceği dayanışma ruhuyla teröre gereken yanıtı vereceğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, “Ankara’nın başkent oluşunun yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ankara’yı bize başkent kılan tüm arkadaşlarını sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. İçinden geçtiğimiz bu karanlık günlerde toplumsal birlikteliğin en veciz örneğini gösteren vatandaşlarımızı içtenlikle selamlıyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘NEREDESİN ANKARA?’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Ankara’nın başkent oluşunun 92. yıldönümünde Anıtkabir’deki etkinliklere katılımın az olmasına tepki gösterdi. Siyasi partilerin törenlere ilgisizliğini eleştirerek, “Neredesin Ankara?” çıkışını yapan Çetinkaya, şöyle konuştu: “Ülkemizin zor ve ağır gündemlerle hemhal olduğu şu günlerde bizleri bir arada tutacak yegane özneler milli birliğimiz, manevi hassasiyetimiz, sahip çıkmamız gereken Cumhuriyetimiz ve onun bize emanet ettiği tartışmasız değerlerdir. Bu değerlerimizden bir tanesi de Cumhuriyetin sembolü Başkent Ankara’dır. Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatan temel değerlere dört elle sahip çıkmalı, herkesin yeniden bu değerler ışığında birlikte yürümesi için gayret göstermeliyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!