90 sanatçıdan 180 sanat eseri

Güncelleme Tarihi:

90 sanatçıdan 180 sanat eseri
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2014 01:40

Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği'nin (SAKÜDER)Cumhuriyet'in kuruluşunun 90'ıncı yılında 90 sanatçının 180 eseri, Devlet Resim ve Heykel Müzesi Fahri Korutürk ve Sedat Simavi Sanat galerilerinde sergilenmeye başlandı.

Haberin Devamı

Yerli ve yabancı ressamların eserlerinin sergilendiği sergiye çok sayıda davetli ile birlikte katılan sanatçılar, sanata ve sanatçıya destek verdi. Sergide, yurt içi ve yurt dışından 90 sanatçının 180 eserinin sergilendiğini belirten SAKÜDER Başkanı Ali Eser, "3. Uluslararası Ankara Sanat buluşması sergisinde bu yıl yurt içi ve yurt dışından olmak üzere 90 ressam sanatçının 180 eserinin sergilendiğini belirtti. Sergide yer alan eserleri katalog halinde kitap olarak yayınlayıp, sanatçılara 2'şer adet dağıtıldığını belirten Eser, şunları söyledi:

ULUSLARARASI KAYNAŞMA

"Sanatçılar kültür ve sanatına sahip çıktıkları sürece dünya kültürlerinin ortak kaynaşma noktası olan medeniyetlere katkı sağlar. Kendi kültür ve sanatımıza yaptığımız katkılarla sanatımız ve sanatçımız için uluslararası kaynaşma sağlıyoruz. Katılım sağlayan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Sergi, 8 Mart 2014 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!