8 Mart’ın renkleri

Güncelleme Tarihi:

8 Mart’ın renkleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2022 15:58

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kentte birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Başkent, sergilerden konserlere, kadın itfaiye erlerinin katıldığı tatbikattan kadın vatmanların kullandığı metronun nostaljik yolculuğuna pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ABB Kadın Sığınmaevi’nde kalan kadınların el emeğiyle hazırladığı ürünlerin satılacağı ‘Yeni Hayat Hediyelik Eşya Dükkânı’nın açılışını yaptı. Kentin sekiz noktasına, hafta boyunca açık olacak ‘Kadınım Güçlüyüm’ yazan fotoğraf duvarları yerleştirildi.

8 Mart’ın renkleri


AŞTİ, ‘Cumhuriyet’in İlk Kadınları’ adlı sergiye, zumba gösterisine ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. ASKİ Genel Müdürlüğü de bünyesindeki kadın personeli mesai başlangıcında klasik müzik ve ‘10. Yıl Marşı’ ile karşıladı. Kadın zabıtalar da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü şarkılar eşliğinde oynayarak kutladı. Ankara İtfaiyesi ise Merkez İstasyonu’nda 18 kadın itfaiye erinin katıldığı bir tatbikat gerçekleştirdi. Yaptıkları görevin hayati önem taşıdığını belirten kadın itfaiye erleri, “İşimizin aşığıyız. Bir kadının yapamayacağı hiçbir şey yok” diye konuştu.

8 Mart’ın renkleri


NOSTALJİ YOLCULUĞU

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü, kadın vatmanların kullandığı metro ile Başkentlileri nostaljik bir yolculuğa çıkardı.

8 Mart’ın renkleri


Atatürk’ün kadınlar için söylediği sözlerin ve fotoğrafların yerleştirildiği, kullanımdan kaldırılan 25 yıllık Bombardier tren ile 8 Mart’a özel sürüş gerçekleştiren Vatman Melike Küçükbıçakcı, “Her işin ve zorluğun altından kadınların kalkacağına inanıyorum” dedi.

8 Mart’ın renkleri


BURCU GÜNEŞ’LE FİNAL

Kadınlar Günü’nün finali, Burcu Güneş konseriyle yapıldı. BELPA Buz Pateni Pisti’nde gerçekleştirilen açık hava konserinde sahne alan Burcu Güneş, “Ankara’da olmak çok büyük bir mutluluk, çok büyük bir şans böyle özel bir günde. Çok daha adil, eşitlikçi, güzel ışığımızın ve gücümüzün çok daha arttığı günlere” dedi. Konser, yağmura rağmen büyük ilgi gördü. ABB Başkanı Mansur Yavaş da, “Tüm kadınların eşitlik ve özgürlük içerisinde bir yaşam sürebilmesini diliyorum. İyi ki varsınız” sözleriyle kadınlar gününü kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!