786 afişe 143 bin TL ceza

Güncelleme Tarihi:

786 afişe 143 bin TL ceza
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 00:00

CHP İl Başkanı Zeki Alçın, afiş astığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediye Encümeni kararıyla zabıta ekiplerinin kendisine 143 bin TL para cezası kestiğini belirtirken, kararda hukuki ve mantıklı tutarlılık olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın’a afiş astığı gerekçesiyle ceza kesti. Zabıta ekiplerinin tebligatında Alçın tarafından asıldığı iddia edilen 786 afiş için 143 bin TL para cezası verildi. Bu duruma tepki gösteren Alçın, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla “Cumhuriyet ve Demokrasi için Ata’ya Yürüyoruz” başlıklı afişler dolayısıyla cezanın kesildiğini kaydederek, konuyu mahkemeye taşıyacağını ifade etti. Alçın, bütün siyasi çalışmalarının devam edeceğini belirterek, afiş ve pankart asmayı da sürdüreceklerini söyledi. Alçın konuyla ilgili şöyle konuştu:

SİYASİ VE HASMANE TUTUM

Büyükşehir Belediye Encümeni’nin kararında hiçbir hukuki ve mantıklı tutarlılık yoktur. Hırs ve intikam alma duyguları öne çıkıyor. Gökçek’in zabıtaları Gezi Parkı’nda çadır yakan İstanbul zabıtasına taş çıkartan görev aşkıyla İl Başkanı olarak bizzat benim birkaç gün içinde 786 afişi astığımı görmüşler ve tutanak tutmuşlar. Sanıyorum beni 40 yıl önceki Zeki Alçın olarak hayal ediyorlar. Bu siyasi bir tavır ve hasmane bir tutumdur.

Haberin Devamı

MAHKEMEYE VERECEĞİM

Mahkemeye vereceğim ve mahkemeden dönecek. Bütün siyasi çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz, afiş de asacağız, pankart da asacağız. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri için CHP Ankara İl Örgütümüz bir etkinlik düzenlemişti, bununla ilgili yaptığımız Cumhuriyet ve Demokrasi için Ataya Yürüyoruz başlıklı bir afişimiz vardı. Bunları birkaç yere asmıştık, ceza bunun için. Biz gerekli durumlarda Ankara Valiliği’ne yazı yazıyoruz, bildirimde bulunuyoruz. Yasa da bunu öngörüyoruz. Kendilerine uygulanmıyor ama bize herşey yasak.”

GÖREV ALANININ DIŞINA ÇIKIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Gezi Parkı eylemlerinde CHP’yi sorumlu tutan açıklamalar yaptığını iddia eden Alçın şunları söyledi: “Kendi liderine yalakalık yapmak ve bu yolla bir kez daha Büyükşehir Belediye başkan adaylığını yakalamak adına söylemlerinde ölçüyü kaçıran Melih Gökçek, ‘CHP kapatılmalıdır’ diyebilmektedir. Gezi Parkı olaylarını akıllara ziyan bir yorumla değerlendiren Gökçek, bütün olayların ve meydana gelen bütün zararların sorumlusunun CHP olduğunu iddia etmektedir. Melih Gökçek, her seçim öncesi olduğu gibi görev alanının dışına çıkarak agresif bir tavırla CHP’ye saldırılarını yinelemektedir. CHP’yi kapatmak ne Melih Gökçek’in ne de kimsenin haddi değildir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!