77 yıldır aynı özlem

Güncelleme Tarihi:

77 yıldır aynı özlem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 17:15

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77’nci yıl dönümünde, on binler Anıtkabir’e akın edip, saygı ve sevgi ile Ata’yı andı.

Haberin Devamı

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle Anıtkabir’de düzenlenen resmi tören, saat 08.55’te devlet erkânının Aslanlı Yol’da yürüyüşü ile başladı.  Atatürk’ün 77 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’te ‘ti’ sesi ve sirenler eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşu sırasında gönderdeki Türk bayrağı da yarıya indirildi. Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı. Genç-yaşlı, kadın-erkek 7’den 70’e on binlerce kişi, Anıtkabir’e akın etti. Ay-yıldızlı Türk bayrakları, ellerindeki Atatürk posterleri ve kırmızı-beyaz karanfillerle, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Ata’m izindeyiz” diye seslenen on binler, Büyük Önder’in Anıtkabir’deki mozolesine çiçekler bıraktı. 

Haberin Devamı

HAVA KOŞULLARI İZİN VERMEDİ
Bu arada Anıtkabir’de geçen yıl ilk kez yapılan ve bu yıl tekrarlanacak olan Türk Yıldızları uçaklarının kalp çizme ve Solo Türk uçağının sonsuzluk işareti yapması ile ilgili programı hava muhalefeti nedeniyle son dakika iptal edildi. Anıtkabir, dün saat 20.30’a kadar ziyaretçiler için açık tutuldu. Başkent’te, saatler 09.05’i gösterdiğinde, sirenlerin çalmasıyla hayat durdu. Ulus ve Kızılay meydanlarında sürücüler araçlarından indi, yayalar saygı duruşuna geçti. Genelkurmay Başkanlığı, 1966 ve 1968 yıllarında Anıtkabir’de gerçekleştirilen 10 Kasım törenleri ile ilgili fotoğrafları, sosyal medya hesabından paylaştı.

Fenerbahçe Kulübü Derneği üyeleri de ellerinde Türk bayrakları, sarı lacivert takım bayrakları ve “Atam izindeyiz” yazılı eşofmanlarıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Anıtkabir’i ziyaret etti. Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği de, “Açtığın bu yolda bizi senin fenerin aydınlatıyor” yazılı pankart açtılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!