7 şeritli istasyon

Güncelleme Tarihi:

7 şeritli istasyon
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 16:16

İstasyon Caddesi’nde her gün yaklaşık 100 bin aracın ‘tampon tampona’ seyrettiği yolda yaşanan trafik çilesine, yeni yapılacak paralel yol çözüm olacak. İmar planları hazırlanan 3 gidiş, 4 gelişlik yeni yol, tren yolunun sağından gidecek. Ayrıca Hava Hastanesi önüne de alt geçit yapılarak ışıklarda bekleme sona erecek.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in geçtiğimiz yıl eylül ayında ilk kez Hürriyet Ankara’ya açıkladığı ‘6 yeni bulvar’ projesinden biri olan İstasyon Caddesi’ne paralel yol çalışması için imar planları hazırlandı. İmar planları Büyükşehir Meclisi’ne sunulacak olan yeni yolun uygulama projesinin de tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi. Kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından da yeni yola ilk kazma vurulacak. Büyükşehir Belediyesi, yeni yol projesinin büyük kısmının Etimesgut Şeker Fabrikası ile TCDD tren hatlarını etkilemesi nedeniyle fabrikanın bağlı olduğu Başbakanlık Özelleştirme İdaresi’ne ve TCDD Genel Müdürlüğü’ne görüş sordu. TCDD, yol projesinin uygun olduğunu belirtirken Özelleştirme İdaresi de yol projesinden etkilenen alt ve üst yapı elemanlarının aynı şekilde belediyece yenilenmesini istedi.

Haberin Devamı

5 BİNA KAMULAŞTIRILACAK

Yeni yolun üç şeritli ve toplam 4.7 kilometre uzunluğunda olacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar şu bilgileri verdi: “Turgut Özal Köprüsü’nden başlayarak sağ tarafta Şeker Fabrikası’nın olduğu Şeker Mahallesi’ne gireceğiz. Orada 5 tane büyük bina kamulaştırılacak. Yeni yol, mevcut tren yolunun sağından üç gidiş şeklinde olacak. Şu anki İstasyon Caddesi de dört şeritli haliyle merkeze gidişte tek yön olacak.

7 şeritli istasyon

KÖPRÜLERLE ETİMESGUT’A BAĞLANTI

Yeni yol Şeker Fabrikası arazisinden daha ilerisinde devlet demiryollarının yeni yapmış olduğu büyük istasyonun önünden geçecek ve Elvankent’e bağlanan otoban köprüsünün altından tekrar Sincan yönüne bağlanacak. Etimesgut’un içine de üç köprüyle tekrar giriş vereceğiz. Yine Etimesgut’un içinden iki yeni köprüyle de yeni yola çıkış vereceğiz. Proje ile birlikte İstasyon Caddesi’ndeki trafik sorunu bitecek.

HAVA HASTANESİ ÖNÜ DE GENİŞLİYOR

Proje aslında Ankara Bulvarı’na kadar uzanan geniş bir çalışma olacak. Turgut Özal Köprüsü ile Hava Hastanesi arasını da genişleteceğiz. Etimesgut ve Sincan yönüne giden bu yol Ankara Bulvarı’na kadar genişilemiş olacak. Askeriyeden ve Kızılay’dan da bunun için yol alacağız. Hava Hastanesi’nin önündeki ışıklarda bilindiği gibi bir trafik yoğunuluğu var oraya da alt geçit yapacağız ve bu yol Elvankent’e kadar kesintisiz devam etmiş olacak. Bağlıca Bulvarı ve yeni yolla bölgedeki trafik sorunu bitecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!