7. Ankara Sanat Fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

7. Ankara Sanat Fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2007 00:00

ÇAĞSAV’da düzenlenen 7. Ankara Sanat Fuarı açıldı. Açılışa CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve bir çok sanatçı katıldı.

Vakfın bu yılki ödülü Ressam Mustafa Ayaz ve plastik sanatlara katkılarından dolayı Yaşar Holding’e verildi.

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen ANKART 2007, Çağdaş Sanatlar Vakfı (ÇAĞSAV) ödül töreniyle açıldı. Her yıl bir sanatçıya ödül veren Vakıf, bu yıl Ressam Mustafa Ayaz’ı ödüle layık buldu. Vakıf ayrıca, DYO’nun üreticisi Yaşar Holding’i de katkılarından dolayı ödüllendirdi.

Ödül törenine katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yaptığı konuşmada, toplumun gelişimine ve ülkenin kalkınmasına ekonominin yanı sıra kültür ve sanatın da önemli katkı sunduğunu vurguladı. "Ekonomiyi önemsemek, vazgeçilmezdir ancak varsa yoksa para, rant, kar diyerek gelişme olmayacağı ortadadır" diyen Baykal, sanatı ve sanatçıyı desteklemenin Cumhuriyet’in kuruluş felsefesinde de yer aldığını söyledi.

SANATÇI KÖYÜ MÜJDESİ

Yaşar Holding’i "DYO, boyadan resme sıçramayı başardı" diyerek kutlayan Baykal, törenin ardından ANKART 2007 Fuarı’nı açtı. Fuardaki standları tek tek gezen Baykal, sanatçılarla da sohbet ederek sorunlarını dinledi. Törende konuşan Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılaz da sanatseverlere Maltepe Pazarı’nın karşısındaki alana bir "Sanatçılar Köyü" yapılacağı müjdesini verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!