65 yaşa ücretsiz ÖTA

Güncelleme Tarihi:

65 yaşa ücretsiz ÖTA
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2015 01:43

Özel Toplu Taşıma Araçları’nda (ÖTA) 2 ay içinde Ankarakart sitemine geçileceğini açıklayan Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ÖTA’larda ücretsiz yolculuk yapabilecek” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eski başdanışmanı, AK Parti Ankara 1. bölge milletvekili adayı Ertan Aydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için destek toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi Ankara Hürriyet’e açıklamalarda bulunan dernek başkanı Kurtuluş Kara, Başkent’te yolca taşıyan 480 ÖTA’nın 2 ay içinde Ankarakart sistemine dahil olacağını söyledi. Kara, şöyle konuştu:

2 AYA KADAR GEÇİLİYOR

“65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın şehiriçi ulaşımdan ücretsiz yararlanma hakkı var ama biz kartlı sisteme geçmediğimiz için bunu uygulayamadık. Yaklaşık 1-2 aya araçlarımıza Ankarakart sistemi takacağız. Sisteme geçince EGO otobüsleriyle aynı olacağız.Araçlarda para olayı bitiyor. ‘Serbest Ankarakart’ sahibi vatandaşlarımız da ücretsiz yolculuk yapabilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!