635 bin çocuk risk altında

Güncelleme Tarihi:

635 bin çocuk risk altında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2008 00:00

Çocuk Hakları Platformu, Türkiye’de yaşayan yaklaşık 635 bin çocuğun sokağa atılma riskini yaşadığını açıkladı. Açıklamada, Türkiye’de 25 bin çocuğun ise cinsel istismara maruz kaldığına ya da şiddet gördüğüne dikkat çekildi.

Ankara Çocuk Hakları Platformu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Kızılay Yüksel Caddesi’nde basın açıklaması yaptı. Çocukların genel sorunlarına ilişkin bilgilerin verildiği açıklamada, Türkiye’nin BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni imzalamasının üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen çocukların hala birçok sorunla karşı karşıya olduğu belirtildi. 20 bin çocuğun ailesi olmasına rağmen SHÇEK koruması altında olduğu, 41 bin 982 çocuğun sokakta yaşadığı ya da çalıştığı, 25 bin çocuğun da cinsel ya da herhangi bir şekilde şiddete maruz kaldığına yer verilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Türkiye, çocuklara karşı yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmiyor. Çocuk hakları hala toplum tarafından yeterince bilinmemekte ya da benimsenmemektedir. Yoğun şekilde gündemimizde olan çocuk ihmal ve istismar olaylarının bağımsız mekanizmalarca izlenmesi sağlanmalıdır."

TBMM Başkanı Köksal Toptan Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu ile UNICEF işbirliğiyle TBMM’nde düzenlenen "9. Ulusal Çocuk Forumu" açılışında yaptığı konuşmada, çocukların her türlü hakkını güvence altına alan Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin, dünyada yaşanan değişimler arasında önemli bir gelişmeyi ifade ettiğini kaydetti. Meclis’te, tüm siyasi parti gruplarından temsilcilerin yer aldığı "Çocuk Hakları İzleme Komitesi" kurulduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!