53 yaşındaki Zorba

Güncelleme Tarihi:

53 yaşındaki Zorba
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2013 00:00

Dünyaca ünlü balet Irek Mukhamedov’un konuk dansçı olarak katıldığı temsille izleyici karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) tarafından sahneye konan Zorba Balesi, dünyaca ünlü balet Irek Mukhamedov’un konuk dansçı olarak katıldığı temsille izleyici karşısına çıktı. 53 yaşındaki Mukhamedov, ilerleyen yaşına rağmen performansıyla tam not aldı. ADOB tarafından sahneye konan Zorba Balesi, ATO Congresium’da izleyici ile buluştu. Eserde, dünyaca ünlü balet Irek Mukhamedov konuk dansçı olarak yer aldı. 53 yaşındaki Mukhamedov, ilerleyen yaşına rağmen performansıyla Ankaralı sanatseverlerin beğenisini kazandı.
Mikis Theodorakis’in müziklerini yaptığı eserin koreografisi Lorca Massine imzası taşıyor. Gecede, 40 kişilik bale ekibine 80 kişilik orkestra ve 50 kişilik bir koro eşlik etti. Orkestrayı ise Bujor Hoinic yönetti.

ESERİN KONUSU

Haberin Devamı

Küçük bir Yunan kasabasına John adında bir Amerikalı gelir ve parçası olmak istediği geleneklerin cezbine kapılarak güzel bir dul olan Marina’ya aşık olur. Köyün yakışıklı delikanlısının aşkını yok sayarak, yabancı birine aşık olan Marina’ya köylüler karşı çıkar. John’un dostu tek bir kişi vardır; kimsesi olmayan ve özgür bir adam olan Zorba. Zorba sayesinde John ile Marina aşklarını yaşama fırsatı bulurlar. Ancak köylüler birlik ve geleneklerini koruma amacındadır. Zorba, zavallı John’u köylülerin elinden zor kurtarırken, Marina intikam peşinde koşan kalabalığın kurbanı olur. Herkes yeni bir hayat için teselli, af ve dayanma gücü arayışındadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!