50 kuruşa ‘zengin ekmeği’

Güncelleme Tarihi:

50 kuruşa ‘zengin ekmeği’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2013 01:10

Eski Yunan ve İtalya medeniyetlerinde ‘zengin ekmeği’ denilen, Antik Roma döneminde ise gladyatör yiyeceği olan arpa, ‘kavuzsus arpalı ekmek’ projesiyle yeniden sofralardaki yerini alacak. Arpalı ekmek, 50 kuruştan satışa sunulucak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tam buğday ekmeğinin ardından bu kez de arpa ekmeğiyle Başkentlilerin sofralarına girmeye hazırlanıyor.
Eski Yunan ve İtalya medeniyetlerinde ‘zengin ekmeği’ olarak adlandırılan, Antik Roma döneminde ise gladyatörlerin temel yiyeceği olan arpa, ‘kavuzsus arpalı ekmek’ projesiyle yeniden insanların hayatında yer alacak. Arpanın insanların geçmişinde çok önemli bir gıda maddesi olduğunu hatırlatan Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, önümüzdeki günlerde arpalı ekmek üretimine başlayacaklarını belirterek şunları söyledi:

GÜNLÜK 50 BİN EKMEK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu yıl ürettiği 8 ton kavuzsuz arpayı satın aldık. Bu arpa ile sene sonuna kadar günlük 50 bin ekmek üreteceğiz. 100 gram ağırlığındaki bu ekmekleri 50 kuruştan önce mağazalarımızda sonra ise büfelerde satacağız. Tam buğday ekmeğiyle birlikte Ankara ve Türkiye’de güzel bir proje başlattık. Arpa da bizim geçmişimizde çok önemli bir gıda maddesidir.

Haberin Devamı

SOFRAMIZA KAZANDIRMALIYIZ

Arpa, Türkiye’de belli bir süredir sadece hayvan yemi ve bira üretiminde kullanıldı. Ancak bu çok zengin besin maddesini artık sofralarımıza kazandırmalıyız. Halk arasında ‘Peygamber Arpası’ olarak adlandırılan kavuzsuz arpadan ekmek üreteceğiz. Tam buğday ekmeğine kardeş ürün ilave ettik. Halk Ekmek Fabrikası’nın temel felsefesi insanların sağlıklı beslenmesine yardımcı olmak, doğal ürünleri insanlarla buluşturuyoruz. Doğal ürünler üretmeye devam edeceğiz, AR-GE çalışmamız da devam ediyor.”

TANITIM TOPLANTISI YAPILACAK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi, yeni ekmeğin tanıtımını 13 Kasım Çarşamba günü yapacak. Halk Ekmek Fabrikası’nda Ali İlkbahar’ın ev sahipliğindeki ‘kavuzsus arpalı’ ekmek tanıtım toplantısı, saat 11.00’de başlayacak. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı TAGEM Genel Müdürü Masum Burak, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamit Köksel konuşmacı olarak katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!