5 yılda 234 konut restore edilecek

Güncelleme Tarihi:

5 yılda 234 konut restore edilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2021 00:51

Ankara Kalesi’nde başlatılan ‘İçkale 1. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin yüzde 70’i tamamlanırken, projenin 2. Etap ihalesinin ise bu ay yapılacağı belirtildi. Beş yıl içinde, İçkale’de bulunan 234 konutun tamamı restore edilecek.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Ankara Kalesi’nde başlatılan ‘İçkale 1. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde sona yaklaşıldığını duyurdu. ABB Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya üzerinden, “Ankara Kalesi’nde tarihi dokuyu yeniden ayağa kaldırıyoruz. İçkale 1. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projemizi yakında tamamlıyor, 2. Etap için ise mart ayında ihaleye çıkmayı planlıyoruz” açıklamasını yaptı. Bu ay yapılması planlanan ihale kapsamında Ankara Kalesi’nde Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanacak proje ile sokak zemin düzenlemeleri de altyapı çalışmalarıyla birlikte başlayacak.

5 yılda 234 konut restore edilecek


İHALE BU AY YAPILACAK

Haberin Devamı

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “1. Etap bölgemizde restorasyonu yaklaşık yüzde 70 oranında tamamlamış bulunuyoruz. Sayın başkanımızın belirttiği gibi 5 yıl içerisinde İçkale’de 234 konutumuzun tamamını restore etmiş olacağız” bilgisini verdi. İçkale 2. etap proje çalışmalarının tamamlandığını belirten Ödemiş, “Kuruldan geçti ve mart ayı içerisinde ihalesini yaparak çalışmalara başlayacağız. Bunlarla birlikte 3. etabın tüm projelendirme çalışmaları da devam ediyor. İçkale, içerisinde yaşam olan dünyanın nadir kalelerinden birisi. Restorasyon çalışmalarını yaparken vatandaşlarımızı rahatsız etmiyoruz” dedi. İstek Sokak’tan başlatılan sağlıklaştırma çalışmalarında 69 binanın çatı imalatları, 58 binanın dış cephe ve sıva imalatları tamamlandı. 40 binanın da ahşap doğrama imalatları yapılırken, Alitaşı Sokağı’nın sağ kısmındaki imalatlar da yüzde 90 oranında tamamlandı. 2. etap bölgesinde 73, 3. etapta ise 54 yapı restore edilecek.

5 yılda 234 konut restore edilecek


ÜÇÜNCÜ ÖDEME YAPILACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, pandemi nedeniyle kapanan sektör çalışanlarından başvuru yapan 16 binden fazla vatandaşa üçüncü kez 500 TL nakit desteği sağlanacağını ve esnaf ile çalışanların hesaplarına 150 TL ekmek parası desteğinin de ek olarak yatırılacağını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi, esnaf ve çalışanlara kısa mesaj göndererek üçüncü ödemenin bu hafta içi yapılacağını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!