400 yıl süren diplomasiyesokak orkestralı kutlama

Güncelleme Tarihi:

400 yıl süren diplomasiyesokak orkestralı kutlama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2012 02:00

Hollanda’nın yerinde duramayan Sokak Senfoni Orkestrası Ricciotti Topluluğu, Türkiye ile Hollanda’nın 400 yıl önce başlayan diplomatik ilişkilerini kutlamak amacıyla konserler verecek. Ankara’daki konserler 20 Ağustos’ta sürpriz mekanlarda olacak.

Haberin Devamı

HOLLANDALI Sokak Senfoni Orkestrası Ricciotti Topluluğu, 26 Ağustos’a kadar Hollanda ve Türkiye’de her yerde ve herkes için verecekleri 60 konseri Türk ve Hollanda halklarına armağan ediyor. Konserler, cezaevlerinde, yeraltı şehirlerinde, hastanelerde, meydanlarda, yetimhanelerde, pazarlarda, açık hava tiyatrolarında ve grubun hoşuna giden herhangi bir yerde yapılacak. Konserlerin solisti ise Türk asıllı Hollandalı genç caz sanatçısı Karsu Dönmez.
Ricciotti Topluluğu, Hollanda’dan ve bazen de başka ülkelerden gelen ve büyük çoğunluğu konservatuarda okuyan 40 genç coşkulu müzisyenden oluşuyor. Orkestra, senfonik müziği normal zamanlarda hiç duyulmadığı yerlere canlı performanslarla ulaştırmayı amaçlıyor.

Dinleyicisiyle bütünleşiyor

Sahneye ihtiyacı olmayan ve eşsiz bir hareket yeteneğine sahip Ricciotti, iki dakikadan daha kısa bir süre içinde hazır olabilen ve müziklerini herkesle iç içe, içtenlikle kurduğu aktif bir iletişimle dinleyicisi ile bütünleşerek icra ediyor. Ankara’dan iki Türk kemancının da katılacağı ve Türk müzisyenlerle atölye ve konser çalışmalarının da yapılacağı turun repertuarında farklı dönemlere ait her tarzda Türk Müziği ve Türk kültüründen esinlenen eserler yer alıyor.
Topluluk, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, Ricciotti Topluluğu ve Klasik Keyifler Derneği işbirliğiyle Türkiye’ye gelecek. Ricciotti Topluluğu, Ankara’dan yola çıkarak Kırşehir, Kapadokya bölgesi Niğde, Mersin ve İskenderun üzerinden Antakya, Altınözü, Tarsus ve Karsu Dönmez’in anne babasının doğum yeri olan Karsu köyüne kadar uzanan bir yolda 25 gösteri ile Türkiye sokaklarında olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!