40 yıl öncesinin mezunları aşk tazeledi

Güncelleme Tarihi:

40 yıl öncesinin mezunları aşk tazeledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2013 00:00

Ankara Fen Lisesi’nden 1973 yılında mezun olanların ‘40’ıncı Yıl Mezuniyet Buluşması’, Eskişehir’deki Şehr-i Aşk adasında gerçekleşti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, eşleriyle birlikte gelen mezunlara sürpriz yaparak nikahlarını tazeledi.

Haberin Devamı

Ankara Fen Lisesi’nden 40 yıl önce mezun olan 93 kişiden 56’sı eşleri, çocukları ve torunları ile birlikte Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Porsuk Çayı kıyısında oluşturduğu Şehr-İ Aşk’ta buluştu. Mezunlar ilk olarak Şehr-İ Aşk’ın giriş köprüsü önünde hatıra fotoğrafları çektirdi. Nikah memuru cübbesiyle adaya gelen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, mezunlar arasında eşleriyle olanların nikahlarını tazeleyeceğini belirtti. Mezunların nikahlarını tek tek isimleri okuyarak kıyan Yılmaz Büyükerşen, “Türkiye’nin en zeki, en bilgili kadrolarını ağırlıyor olmaktan dolayı mutluyum” dedi. Nikahın ardından mezunlar Yılmaz Büyükerşen ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi. Dağıtılan nikah tazeleme sertifikalarını alan çiftler daha sonra Şehr-i Aşk’taki ağaç kütüklerine belediye yetkililerince hazırlanan kendi isimlerinin yazılı olduğu plaketleri çaktı.

Haberin Devamı

56 MEZUN KATILDI

Ankara Fen Lisesi mezunlarından Suat Özgür, 40’ıncı mezuniyet yılını kutladıkları Eskişehir’de nikah tazeleme sürprizi ile karşılaştıklarını söyledi. Özgür şöyle konuştu:
“Ankara Fen Lisesi’nin 1973 yılı mezunlarıyız. 2013 yılı bizim mezuniyetimizin 40’ıncı yılı oluyor. Bir kahvenin 40 yıl hatırı var sözünden yola çıkarak mezuniyetimizin 40’ıncı yılında arkadaşlarımızı Türkiye’nin bir ilinde toplamayı düşünmüştük. Son yılların en gözde turistik mekanı olarak Eskişehir ilk aklımıza gelen yer oldu. Mezun olan 93 arkadaşımızdan 56’sı eşleriyle, çocuklarıyla ve torunlarıyla birlikte buraya geldi. Sayın belediye başkanımız bizim burada nikahlarımızı tazeledi. Bu bizim için çok güzel bir sürpriz oldu. 40’ıncı Yıl buluşmamıza ayrı bir renk kattı. Hepimiz çok onurlandık, çok duygulandık. Yılmaz Büyükerşen’e bu vesileyle teşekkür ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!