40 finalistle dev sahneye

Güncelleme Tarihi:

40 finalistle dev sahneye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 00:00

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştirdiği Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’nın bölge elemeleri tamamlandı. 40 okul grubu, final sahnesinde müziği ile konuşacak.

ANKARA Hürriyet Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması, Çankaya Belediyesi’nin işbirliği ile dördüncü yılında Ankara’nın yanı sıra Ege, Akdeniz ve Eskişehir bölgesinin genç müzisyenlerini buluşturdu. Yarışmanın iki gün sonra gerçekleşecek finalinde izleyenleri büyük bir müzik şöleni bekliyor. Genç Nota’nın ilk elemesi, 17 Nisan 2011’de Eskişehir’de yapıldı. Başvuran 7 okuldan 5’i sahne aldı ve bu okul gruplarından 3 tanesi, finale kalmaya hak kazandı.
Antalya’da 24 Nisan’da gerçekleşen Akdeniz Elemeleri’nde ise jüri, sahne alan 14 gruptan 7 tanesine final vizesi verdi. 1 Mayıs 2011’de İzmir’de yapılan Ege Elemeleri’ne bu yıl bölgeden rekor katılım oldu. Fuar’da bulunan İsmet İnönü Sanat ve Kültür Merkezi’nde sahne alan 24 okul grubundan 9 tanesi Büyük Final’e katılmaya hak kazandı.

Ankara düğümü

Bu yıl Genç Nota’nın en zorlu elemeleri, Ankara’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de yoğun desteği ile gerçekleşti. Başvuruda bulunan 66 okuldan 59 tanesi, 8 Mayıs’ta Nevzat Ayaz Kız Teknik ve Meslek Lisesi Salonu’nda final için mücadele etti. 10 saati aşan elemelerde, 21 okul final vizesi almayı başardı. Ankara Elemeleri’nde jüri, gösterdiği performans ile dikkat çekti. Eleme sonrasında gerçekleştirilen jüri toplantısında finale kalacak okullar ‘oy birliği’ ile belirlendi.

Gençler için gönül verenler

Çankaya Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleşen Genç Nota’ya bu yıl da gönülden destek veren, gençler için bütün imkanlarını zorlayan kuruluşlar bulunuyor. Sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin ek köklü eğitim kurumlarından birisi olan Hacettepe Üniversitesi, bu yıl liseli genç müzisyenlere el uzattı.
Dünya üzerinde çok sayıda önemli ve büyük organizasyonu yürüten Fransız GL Event firması ile Türk ortağı Serenas Group Ankara’nın en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük kongre merkezi olan ATO Kongre Merkezi’nin kapılarını Genç Nota’ya açtı.
Genç Nota’ya gönül veren bir diğer kuruluş olan Barışkent Gayrımenkul ise Ankara dışından gelecek yüzün üzerinde liseli müzizsyeni a’dan z’ye ağırlamak için kolları sıvadı.

AHMET YILMAZER

15 Aralık 1983’te Yozgat’ta, ailenin 4. çocuğu olarak dünyaya gelen Ahmet hayatının ilk 5 yılını doğduğu ilde geçirdi. Müziğe olan ilgisi ailesi tarafından erken keşfedilmiş olsa da ilk enstrümanı olan org babası tarafından 1990 yılında Ahmet’e hediye edildi.
Birkaç kez solist olarak sahneye çıkmış olsa da çok sevdiği davulu ile Lise yıllarında tanışmış olacaktı. Aynı sene içinde kurdukları okul grubu ile defalarca sahneye çıktıktan sonra okulunun da bitişi ile bu kez ailesiyle Kayseri’de yaşamını sürdürecekti. Kayseri Ahmet için dönüm noktası olacak , 2001 yılında Ekeş ile tanışıp aynı sene içinde Narkoz’u kuracaklardı.
Narkoz ile sergilediği sayısız canlı performansın ve uzun soluklu stüdyo deneyimlerinin ardından Nisan 2011’de ilk albümleri olan Nefret Bahçesinden Adam Hikayeleri’ni müzik marketlere taşıdılar. Enstrümanistliğin yanı sıra , beste - söz konusundaki üretkenliği ve aranjör kimliği ile dikkat çeken Ahmet, üniversite eğitimi için Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bİlimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü tercih edip 2006 yılında bu okuldan mezun oldu ve 2001 den beri Narkoz ile birlikte müzik hayatını sürdürüyor.

MEHMET ERDEMLİ

Saksafon sanatçısı ve aranjör?
7 yaşında bağlama çalarak müziğe başladı. 1977 yılında Ankara Devlet Konservatuarı’na çellocu olarak girip klarinet sanatçısı olarak 1999 yılında mezun oldu. 1990 yılında Ankara Kent Orkestrası’nda klarinet ve sax sanatçısı olarak göreve başladı. Ankara Kent Orkestrası’nın sayısız konserinde aranjör ve sax sanatçısı olarak görev aldı. Bir çok sanatçının albüm çalışmalarına aranjör ve sax sanatçısı olarak eşlik eden Erdemli 19 mayıs 2006 yılında jazz müziğinin first lady’si Diane Shuur ve orkestrası Scoot Steed Reginaid, Duane Jackson, Thomas Fleeman ile aynı sahnede yer aldı.
2008 yılında Ankara Kent Orkestrası ile 2 konser ve bir CD’den oluşan ‘Derin Köklerin Türküleri’ projesinde aranjör, albüm direktörü ve sax sanatçısı olarak görev aldı. TRTve özel televizyon kanallarında bir çok programa katılan Mehmet Erdemli halen ‘Akşam Sefası’ ve ‘Turnalar ‘ programlarında sax ve keyboard sanatçısı olarak her hafta canlı yayınlarla sahne yaşantısına devam ediyor. Sanatçı kendi grubu olan ‘Fiver Five ‘ ile de özel çalışmalarına yürütüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!