40 araçtan 25’i kaçak ‘tur’izim

Güncelleme Tarihi:

40 araçtan 25’i  kaçak ‘tur’izim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 16:14

TÜRSAB, Ankara’ya tur düzenleyen firma ve şahıslara ait araçlara yönelik, “Kaçağa Darbe, Krize Çare” parolasıyla denetimlere başladı. Akıncılar Gişesi ve Ulus’taki ilk denetimlerde 40 araçtan 25’i kaçak çıktı. TÜRSAB Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kılıçarslan Karapıçak, “Tutanak tutulan araçlara 2 bin TL ile 5 bin TL arasında ceza kesilecek” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu, “Kaçağa Darbe, Krize Çare” parolası ile kaçak tur firmalarıyla mücadeleye başladı. Bu kapsamdaki denetimlerin ilki Ankara-İstanbul Otobanı Akıncılar Gişesi ve Ulus’taki eski Meclis önünde gerçekleştirildi. Denetim yapılan 40 araçtan 25’inin kaçak çıkması yetkilileri de şaşırttı.

TÜRSAB Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kılıçarslan Karapıçak, Ankara Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Tutanak tutulan araçlara 2 bin TL ile 5 bin TL arasında ceza kesilecek. Denetimleri sıklıkla yaparak gelir kaybını ve haksız rekabeti mutlaka önleyeceğiz” dedi.Başkent’in merkezinde, hiçbir denetime tabi tutulmadan kaçak tur düzenleyen firmalar ve şahıslar olduğunu vurgulayan Karapıçak, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

KAÇAN ARAÇLAR DA OLDU

“Yaklaşık 40 araç denetime girdi ve 25’ine tutanak tutuldu. Bunların arasından kaçanlar ve durduramadığımız araçlar da oldu. 2-3 saatlik bir denetimde böyle bir sayıya ulaştık. İlk kez böyle bir denetim yaptığımız için biraz da deneyimsizliğimize denk geldi. Bu yüzden kolluk kuvvetleri sayısı yeterli değildi. Cezai müeyyidenin uygulanması için tutanakları Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne gönderiyoruz, bizim ceza uygulama gibi bir görevimiz yok.

TURİZME VE MALİYEYE DARBE

Konuyla ilgili olarak Maliye Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanı ile de görüşeceğiz. Bunlar vergi kaçırarak hem turizme hem de maliyeye darbe vuruyor ayrıca haksız rekabete neden oluyor. Denetimlerdeki amacımız tamamen caydırıcılık etkisi yaratmaktır. Biz vatandaşların yasal olarak güvenli seyahat etmelerini istiyoruz. Acentaların yaşanılan krizden mutlu çıkabilmesi adına çalışıyoruz. Tüm olumsuzluklar ve engellemelere karşın yapılan denetimler sonucunda sektör mutlaka rahat nefes alacaktır.” TÜRSAB’ın sürekli hale getirmeyi planladığı denetimlere, Ankara Rehberler Odası da destek veriyor.

REHBERSİZ YOLA ÇIKILAMIYOR

Tur düzenleyen şirketlerin:
* TÜRSAB’a üye olması
* Kültür ve Turizm Bakanlığı Seyahat Acenta İşletme Belgesi’ne sahip olması
* Acentaların tur düzenlerken kesinlikle rehber bulundurması
* Tüm yolculara seyahat sigortası uygulaması
* Otel sözleşmesi, rehber sözleşmesi ve araç sözleşmesi yapmaları gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!