4 bin liralık çaresizliğe bakan Kaya 'Dur' dedi

Güncelleme Tarihi:

4 bin liralık çaresizliğe bakan Kaya Dur dedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 15:57

Ankara Hürriyet’in dün, ‘4 bin liralık çaresizlik’ manşetiyle gündeme getirdiği, 150 binde bir görülen ‘Mukopolisakkaridoz Tip-2 (MPS II)’ adlı genetik hastalığa yakalanan ve ameliyat malzemeleri için gereken 4 bin TL bulunamazsa hayatını kaybedecek olan 2.5 yaşındaki Yusuf Emir’e yardım eli uzandı.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’te yayımlanan haberin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya bizzat devreye girdi. Bakan Kaya’nın talimatıyla birlikte aileyi ziyaret eden bakanlık yetkilileri, minik Yusuf’un ameliyat masraflarının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanacağını, ayrıca ailenin kira masrafı ve diğer ihtiyaçları için de kapsamlı bir yardım yapılacağını açıklandı.

VATANDAŞLARDAN TELEFON YAĞMURU

Minik Yusuf’a yardım eli uzatan bir diğer adres de Keçiören Belediyesi oldu. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Yusuf Emir’in durumunu Ankara Hürriyet’in haberiyle birlikte öğrendiğini ve en kısa zamanda ziyaret edeceğini belirterek, “Annenin durumu da hayli zor ve zor şartlarda oğlunu hayatta tutmaya çalışıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız yardım elini uzatmış, geri kalan eksiklikleri de biz tamamlarız. Keçiören bölgesinde elimizin uzandığı diğer insanlarımız gibi Okur ailesi için de imkanlarımız doğrultusunda elimizden geleni yapacağız” dedi.
Öte yandan duyarlı vatandaşlar da, haberin ardından minik Yusuf’a yardım etmek için Ankara Hürriyet’i telefon yağmuruna tuttu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!