35 ilde kadın konukevi yok

Güncelleme Tarihi:

35 ilde kadın konukevi yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2012 00:02

Her ilde en az 1 kadın konukevi açmayı planladıklarını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bakanlığa ait 55 kadın sığınma evinin bulunduğunu vurguladı.

Haberin Devamı


 Arife Yıldız Ünal (AA)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bakanlığın her ilde en az 1 adet kadın konukevi açmayı planladığını bildirdi.
 Bakan Şahin, CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova'nın kadın konukevlerine ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı.
 Bakanlığa ait 55 kadın sığınma evinin bulunduğu belirten Şahin, özel hukuk tüzel kişileri tarafından açılan kadın konukevi sayısının 3 olduğunu ifade etti.
 İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve Kadın Dayanışma Vakfı tarafından açılan kadın sağınmaevlerinin Ankara, İstanbul ve Antalya'da faaliyet gösterdiğini bildiren Şahin, ayrıca 13 belediye tarafından açılan kadın konukevi sayısının ise 28 olduğunu, belediyelerin kadın konukevi açmaları için teşvik çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
 35 ilde Bakanlığa bağlı kadın konukevinin bulunmadığını ifade eden Şahin, Bakanlığın kadın konukevlerine ayırdığı bütçenin 13 milyon 721 bin lira olduğunu bildirdi.
 Kadın konukevlerinde çoğu lisans ve ön lisans mezunu 668 personelin çalıştığına işaret eden Şahin, şunları kaydetti:
 “Bakanlığımıza bağlı kadın konukevlerinin kapasiteleri 1243, belediyelere bağlı kadın konukevlerinin kapasiteleri 646, sivil toplum örgütlerine bağlı kadın konukevlerinin kapasiteleri 42 olmak üzere ülke genelinde toplam kapasite 1931'dir.
 Kadın konukevlerinde kalmak isteyen kadınlar, tüm illerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvurdukları takdirde konukevlerine ulaşmaktadır. Bakanlığımız her ilde en az 1 adet kadın konukevi açmayı planlamaktadır.”
 
 Muhabir:  Yayıncı: Sefa Salantur
15:35 20/06/12

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!