300 gence ekmek kapısı aralanıyor

Güncelleme Tarihi:

300 gence ekmek kapısı aralanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2009 00:00

Ankara Ticaret Odası’nın İş-Kur Aktif istihdam Tedbirleri çerçevesine hazırladığı "İşgücü Piyasasına Tek Noktadan Giriş" hibe programı kapsamında ATOKEM eğitim ve kariyer merkezi çalışmalarına başladı.

Merkezin ilk projesi; hazır giyim sektöründe nitelikli mağaza satış danışmanı yetiştirme programı. Program çerçevesinde 300 katılımcıya ücretsiz olarak mesleki eğitim ve kariyer rehberliği hizmeti sunulması ve yüzde 60’ının işe yerleştirilmesi hedefleniyor.

Proje iştirakçilerinden Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) ile işbirliği içinde olan ATOKEM aynı zamanda Ankara’daki AVM’ler ve yerel markalarla da görüşmeler yürüttü. Görüşmelerde projeyi ve merkezi tanıtarak, staj ve istihdam konusunda işbirliği talebinde bulundu.

Mağaza ortamında eğitim

Mağaza ortamında yapılacak uygulamalar daha verimli ve akılda kalıcı olacağından normal eğitim sınıfının yanı sıra mağaza şeklinde döşenmiş bir eğitim sınıfı da hazırlandı.

Eğitim müfredatı oluşturulurken detaylı bir ön çalışma yapıldı. Yapılan anket çalışmaları ve mağaza görüşmeleri sonucunda satış danışmanı mesleğinin yetkinlikleri belirlendi ve sektörün ihtiyacına cevap veren bir eğitim programı hazırlandı.

Profesyonel uzman ve eğitmen kadrosuyla, 2009 yılı içinde 18-29 yaş arasında Lise mezunu, kariyerine hazır giyim sektöründe başlamak isteyen ya da sektörde çalışan ve kariyerini geliştirmek isteyen 300 gence ücretsiz kariyer ve eğitim hizmeti sunulacak.

Katılımcılara 23 günlük eğitim boyunca 7 avro ödenecek ve programın sonunda da Ankara’daki seçkin giyim mağazalarında iş imkanı bulunacak.

Başvurmak için

PROGRAMDAN faydalanabilmek için İş-Kur’a başvurulmuş olması gerekiyor. İş-Kur kayıt numarası olmayan özgeçmişler dikkate alınmıyor. Başvurular http://www.yenibiris.com adresinden yapılabildiği gibi, 444 0 286 nolu danışma hattından da bilgi almak mümkün.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!