3 günlük festival uğruna 300 ağacı kurban ettiler

Güncelleme Tarihi:

3 günlük festival uğruna 300 ağacı kurban ettiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2010 00:00

Bütün dünyada doğayı korumak, çevre sorunlarına dikkat çekmek için rock festivalleri düzenlenirken, Çayyolu’nda rock festivaline alan açmak için 300 ağaç dozerle biçildi. Ağaçları diken öğrencilerin gözünde yaş var.

Haberin Devamı

ROCK’n Stars Festivali’ne hazırlanan Yenimahalle Belediyesi’nin konser alanı açma adına yaklaşık 300 fidanın dikili olduğu alanı tamamıyla tahrip ettiği iddia edildi.
Geçtiğimiz Haziran Ayında fidan dikimi için yer gösteren ve çukurları açarak alanı dikime uygun hale getiren Yenimahalle Belediyesi’nin, üç ay sonra konser alanı açma adına fidanlığı tamamıyla yerle bir etmesi büyük tepkiye neden olurken, bazı okul yöneticilerinin belediye hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.
İddialara göre Yenimahalle 75. Yıl Lisesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte ilçeyi yeşillendirme adına fidan dikmeye karar verdiler. Yetkililerle temasa geçen öğrenciler TEMA Vakfı tarafından sağlanan meşe palamutlarını evlerinde filizlendirerek fidan haline getirdi.
Önce tahsis
Öğrenciler, Fidanlar dikecekleri yerin belirlenmesi için öğretmenlerinin yardımıyla Yenimahalle Belediyesi’ne başvurdu. Kısa sürede tespit yapan belediye Ali Rıza Bey Ormanı yakınlarındaki araziyi fidan dikimi için okula tahsis etti. Öğrenciler elleriyle yeşerttikleri yaklaşık 300 fidanı, Yenimahalle Belediyesi’nin dikim için gösterdiği yere, belediyenin araçları, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ve TEMA Vakfı görevlileri eşliğinde Haziran Ayında dikti.
Sonra yıkım
Fidanları sadece dikmekle kalmayan öğrenciler sıcak yaz günlerinde kendi olanaklarıyla su taşıyarak fidanların bakımını da yaptı. Ancak Yenimahalle Belediyesi 24 Eylül günü Yenimahalle Belediyesince fidanlar üç gün sürecek olan Rock’n Stars Fetivali’ne yer hazırlamak için iş makineleriyle tamamen yerle bir edildi.
75. Yıl Lisesi’nden fidan dikiminde büyük emek veren bir öğretmen, fidanların yok edilmesinin lise öğrencilerinde büyük hayal kırıklığı ve üzüntü yarattığını dile getirdi. Gözyaşlarını tutamayan öğretmen, “Yarının teminatı olan gençlerimize bunu yaşatmaya kimin hakkı var” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı

Orman alanı işgal edildi iddiası

ÖTE yandan Yenimahalle Belediyesi’nin, 300 fidanı biçtiği alanın hemen yanında bulunan Ali Rıza Bey Ormanı’nın bir bölümünü de, mevzuata aykırı biçimde festival alanına kattığı ileri sürüldü.
Çayyolu sakinleri olaya büyük tepki gösterirken, öğretmen ve öğrencilerin bu hafta Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacakları öğrenilirken, bazı belediye yöneticilerinin suç duyurusunu engellemek için çaba gösterdikleri iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!