3 aydır lağım akıyor

Güncelleme Tarihi:

3 aydır lağım akıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2017 13:30

Sedat Simavi Sokak’ta kanalizasyon tıkandı, apartmanların bodrum katlarını ve garajlarını lağım bastı. Tıkanıklığın giderilmesi için üç aydır ASKİ’nin çalışma yapmasını bekleyen vatandaşlar, “Sağlığımız tehlike altında. Altyapının acil yenilenmesi lazım” diyor.

Haberin Devamı

Çankaya’ya bağlı Güzeltepe Mahallesi Sedat Simavi Sokak’ın kanalizasyonu, yaklaşık üç ay önce tıkandı. Lüks konutların bulunduğu sokaktaki kanalizasyon tıkanıklığı nedeniyle lağım suyu, rögarlardan taşmaya başladı. Bir apartmanın otopark alanına yakın bölgedeki rögardan taşan lağım suyu ise çevredeki apartmanların kot katları ve otoparklarını bastı. Lağım nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, sorunun çözümü için Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (ASKİ) dilekçe verdi. Ancak aradan geçen sürede hiçbir çalışma yapılmaması vatandaşlara isyan ettirdi. Lağım suyu bastığı için iki dairesindeki kiracıların taşındığı 35 numaralı apartmandaki bir sakin, şunları söyledi:
“Bu problem yaşanmaya başladığından beri ASKİ’ye dilekçe veriyoruz. Önce ihaleye çıktığı, sonra da elle kazı yapılması gerektiği için müteahhit firmaların girmediğini söylediler. Yani elle kazılacak diye üç aydır bekliyoruz. Sağlığımız ciddi anlamda tehlike altında. Koku yüzünden apartmana giremiyoruz. Pislik içinde yaşıyoruz. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nü aradık ama onlar da yaptırım güçlerinin olmadığı söyledi. Altyapının acil yenilenmesi lazım.”

HASTALANMAKTAN KORKUYORUM

Aynı apartmanın görevlisi İsrafil Yaman da yaşadıklarına isyan etti. Lağım suyunu temizlerken hasta olmaktan korktuğunu ancak yapacak başka bir şeyinin olmadığı dile getiren Yaman, “Üç aydır burayla uğraşıyorum. Oturanlar da ben de mağdurum. Temizlerken korkuyorum hasta olacağım diye. ASKİ’ye müracaatta bulunduk ama bir çalışma yapılmadı. İki daire boşaltıldı. İnsanlar evlerinde otururken banyo giderinden içeri lağım bastı. Rögardaki lağım bir anda yükseliyor ve yol boyunca akıp bizim binaya doluyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!