25’inci yılda Anıtkabir’de

Güncelleme Tarihi:

25’inci yılda Anıtkabir’de
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2023 14:35

Çeyrek asrını kutlayan LÖSEV ailesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü için yarın Anıtkabir’de bir araya geliyor. Saat 15.00’teki buluşmaya herkesi davet eden LÖSEV Başkanı Dr. Üstün Ezer, “Katılımlarınız bize güç, lösemili çocuklarımıza yaşama azmi verecektir” dedi.

Haberin Devamı

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), kuruluşunun 25’inci, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında lösemiyi yenen çocuklar, aileleri, bağışçılar ve gönüllülerle birlikte binlerce kişiyi yarın saat 15.00’te Anıtkabir’de buluşturmaya hazırlanıyor. 25 yıl önce bir masa, bir sandalye ve 35 Lösemili Çocuk ile kurulan LÖSEV’in çalışmalarına ve tedavideki başarılarına dikkat çeken LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog- Onkolog Dr. Üstün Ezer, yapmış olduğu yazılı açıklamada şunları kaydetti:

YÜZDE 100’E YÜKSELTME HEDEFİ

“Bundan tam 25 yıl önce bir masa, bir sandalye ve 35 Lösemili Çocuk ile kurulan LÖSEV ülkemizin gururu ve lösemi alanında dünya lideri olmanın mutluluğunu kutluyor. 1990’lı yıllarda LÖSEV kurulmadan önce yüzde 20’lerde olan tedavi başarısını bugün kişiye özel ilaç uygulamaları ile yüzde 94’lere çıkartırken, bu başarıyı tek kuruş almadan tamamen parasız kazanmanın önemini paylaşıyor. Bunun yanı sıra hepsi dünyada bir ilk olan Lösemili Çocuklar Okulları, köyü, uğraş tedavisi atölyeleri gibi kalıcı eserleri ve Kanser Araştırma Enstitüsü löseminin tedavisini yüzde 100 başarılara yükseltmeyi planlamaktadır.

Haberin Devamı

KATILIMLARINIZ BİZE GÜÇ VERECEK

Tüm bunları önce ülkemizin kurucusu, bilim, sanat ve sporda çağdaş medeniyetleri geçen aydınlık Türkiye’nin yaratıcısı Mustafa Kemal Atatürk’e ve lösemi canavarını yenerek hepimizi gururlandıran lösemi çocuklarımıza borçluyuz. Onlar birer kahraman ve mucizedir. Bu nedenle 30 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 15.00’te Atatürk’ümüze minnet ve şükranlarımızı sunmak ve lösemili Çocuklarımıza destek vermek üzere Anıtkabir’e gidiyoruz. Katılımlarınız bize güç, lösemili çocuklarımıza yaşama azmi verecektir. Ziyaret sonrasında gerçekleşecek Anıtpark ve Anıttepe Spor Tesisleri’nde sanat etkinliğine de davet ediyoruz.”

25’inci yılda Anıtkabir’de

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!