220 gündür kapalı

Güncelleme Tarihi:

220 gündür kapalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 02:00

Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı’nın 220 gündür kapalı olması, hem vatandaşı hem de esnafı isyan ettirdi: “Ara sokaklarda değnekçiler türedi. Hayatı zehir ettiler. Açılmasını ve çilenin sona ermesini diliyoruz”

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin, geçen yıl ocak ayında Çankaya Belediyesi’nden geri aldığı Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı, 26 Temmuz 2016’dan bu yana hizmet vermiyor.Bin 200 araç kapasiteli otoparkın 220 gündür kapalı olması, bölge esnafı ve vatandaşın tepkisini çekiyor. Kentin merkezi de olan Sıhhiye ve çevresinde aylardır büyük trafik sorunları yaşandığını belirten vatandaşlar, “Marmara, Tuna, Sağlık-1, Halk ve Ataç sokaklarında, otoparkın kapalı olmasından dolayı park sıkıntısı yaşanıyor. Temmuz’dan bu yana bölge trafiği çileye dönüştü” diyor. 

DEĞNEKÇİLER TÜREDİ

Perşembe günleri Yenişehir Pazarı’nın kurulamsıyla yoğunluğun daha da arttığına dikkat çeken Turan Gençer adlı vatandaş “Mahalle sakinleri de otoparkı kullanıyordu, aboneliği olanlar vardı. Şimdi ara sokaklarda değnekçiler türedi. Hayatı zehir ettiler” derken, bölge esnafı Bayram Arslan ise şunları söylüyor:

Haberin Devamı

BÜYÜK İŞ KAYBI YAŞADIK

“Kızılay’a gelenler ya da orada çalışanlar araçlarını buraya bırakıyordu. İşe gidip gelişlerde de esnaftan alışveriş imkanı oluyordu. Otopark kapalı olunca esnaf olarak büyük iş kaybı yaşadık. Bir an önce açılmasını ve çilenin sona ermesini diliyoruz.”

‘SEHVEN’ DEDİ GERİ ALDI

Büyükşehir Belediyesi, 1987’de sehven(yanlışlıkla) Çankaya’ya verildiğini belirttiği Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı ile Sıhhiye Köprüsü altındaki dükkânları, Abdi İpekçi Parkı’nın bir kısmı ve Dikmen Sokullu’daki lojmanı geri almıştı. Büyükşehir gerekçe olarak, Doğan Taşdelen’in başkanlık dönemi olan 1992’deki Çankaya Belediye Meclisi’nden çıkan ve yıllar sonra ulaşılan kararı göstermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!