2007 yılında daha güzel olabilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

2007 yılında daha güzel olabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2007 00:00

Yeni senenin gelişiyle kozmetikte de yenilikler yaşanıyor. Makyajdaki renkler ve vücut bakımı için kullanılan kremler ve kokular değişiyor.

BELKİ adı "kozmetik" değildi, ama kadının kendini renklendirme macerası ve bedenini diri tutma arzusu binlerce yıl öncesine dayanıyor. Günümüzde ise kimya endüstrisinin gelişmesi onlara her yeni gün, yeni ve birbirinden heyecanlı ürünler, renkler, kokular ve formlar sunuyor. Kadın kozmetiğini beş ayrı bölüme ayırmak mümkün. Cilt bakımı, makyaj, koku, saç bakımı ve vücut bakımı. Kadının kozmetikle olan ilişkisini ve 2007 senesinin kadın güzelliğine neler getirdiğini uzun yıllarını bu mesleğe veren, kozmetik markalarında üst düzey yöneticilik yapan ve aynı zamanda da güzellik uzmanı olan Sevgi Soluk ile konuştuk.

GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI ÖNEMLİ

Güzellikle ilgili en önemli ve ciddi olayın kadın-erkek ayırmaksızın cilt temizliği olduğunun altını çizen Soluk, son dönemlerde eczane grubu ürünler revaçta iken artık renkli kozmetik firmalarının ürettiği cilt bakımı ürünlerine de ilginin arttığını söyledi. Soluk, "Son dönemde anti-aging olarak bilinen ve yaşlanmayı yavaşlatan kremlerle birlikte ve vücudu sıkılaştıran kremler de tercih ediliyor" dedi. En önemli bakımlardan birinin de göz çevresine yapılması gerektiğini söyleyen Soluk, bilgisayar kullanımı nedeniyle göz kremlerine başlama yaşının 18’e kadar inmesi gerektiği görüşünde.

Makyajda sıralamaya uyun

Æ Cildinizi temizleyin

Æ Nemlendirici krem sürün

Æ Cildinize uygun fondöten

Æ Göz çevresi aydınlatıcısı

Æ Pudra

Æ Göz Makyajı(Kalem,eye-liner-far)

Æ Allık

Æ Maskara

Her yaşın ayrı güzelliği var

SON dönemlerde genç kızların çok yoğun makyajlar yaptığını söyleyen Sevgi Soluk, cildi örselememek için kat kat makyajlar yapmak yerine, genç kızların bronz pudralar seçebileceklerini söyledi. Üstelik ışıltılı bronz pudralar da bu senenin modası.

MAKYAJ KAMUFLAJDIR

Kozmetik dendiğinde öncelikle akla sağlıklı bir cilt gelmesi gerektiğinin üzerinde duran Soluk, makyajın bir çeşit kamuflaj olduğunu söyledi. Ankaralı müşterinin çok bilinçli olduğunu ve gelişmeleri yakından takip ettiğini söyleyen Soluk, bu sene tek bir renk değil de, toprak tonlarının tamamının revaçta olduğunu söyledi.

BU SENE ŞEKER GİBİ KOKUN

Sevgi Soluk, kadında ve erkekte bu senenin trend kokuları arasında şekerli kokuların bulunduğunu söyledi. Şekerli kokuların fazla tercih edilmesinin sebeplerinden biri de çok kalıcı olmalarıymış. Parfümü vücut kremleri ve duş jelleriyle desteklemek de, onu daha kalıcı hale getiriyormuş. Unutmayın.

Saçınıza uygun far seçmelisiniz

CİLDE uygulanacak renklerin saç rengine göre seçilmesi gerektiğinin önemli olduğunu söyleyen Soluk, sarışınların makyajsız çok soluk görünebileceklerini söylüyor ve ekliyor "Sarışınlar her rengi kullanabilirler." Soluk, esmerler açık mavi ve yeşil kullanımının riskli olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!