200 ünlü ressamın bine yakın eseri Başkentlilerle buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

200 ünlü ressamın bine yakın eseri Başkentlilerle buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 00:00

İşadamı ve koleksiyoner Erhan Peker, elindeki dev koleksiyonu kar amacı gütmeden ve satış olmadan halkla yarın buluşturuyor. Genç yeteneklere ve engelli sanatçılara da resim yapma imkanı tanınacak.

Haberin Devamı

İNŞAAT, enerji, proje ve daha bir çok alanda faaliyet gösteren Peker Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve koleksiyoner Erhan Peker, yıllardır biriktirdiği koleksiyonunda bulunan ünlü ressamların eserlerinden oluşan karma bir sergi açıyor.
Koleksiyoner İşadamı Peker’in, Peker Sanat Galerisi’nde “19. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan fırçalar” ismiyle açacağı sergide İbrahim Çallı, Ali Rıza Beyazıt, Şefik Bursalı, Abidin Dino, Nuri İyem, Avni Arbaş, Kayıhan Keskinok ve Adnan Turani gibi ressamların önemli eserlerinin bulunduğu sergi yarın saat 18.30’da açılıyor. Sergi 20 Nisan Cuma gününe kadar Ankaralı sanatseverler tarafından gezilebilecek.
Etkinlikler sürecek
20 yıldan uzun bir zamandır resimle ilgilendiğini ifade eden Peker, Türk ressamların resimlerini bir araya getirdiğini belirtti. Koleksiyonunda 200’ün üzerinde ressamın bine yakın resminin bulunduğunu kaydeden Peker, bu resimleri sergilemek için Peker Sanat Galerisi’ni açtıklarını ifade etti.
Sanat galerisini açmalarında herhangi bir ticari amaç olmadığını anlatan Peker, amaçlarının resim sanatına katkıda bulunmak olduğunun altını çizdi. Peker sergiyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Galeride imkanları olmayan genç ressamlarımıza da sergi açma olanağı sağlayacağız, genç ressamlarımız galerimizde sergi açabilecek. Ayrıca engelli çocuklarımıza, öğrencilerimize resim dersi vermeyi düşünüyoruz. Çeşitli etkinliklerle ressamlarımızı ve sanatseverleri bir araya getireceğiz. Sanatı ve sanatçıyı bir araya getirmek, sanata destek olmak ve sanatçıların önünü açmak adına kültür sanat etkinliklerimizi sürdüreceğiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!