200 firma ANFA’da ayakkabı fuarında

Güncelleme Tarihi:

200 firma ANFA’da ayakkabı fuarında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2008 00:00

Altınpark ANFA Expo Center’da düzenlenen "15. Uluslararası Ankara Ayakkabı, Saraciye ve Moda Fuarı" Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in de katıldığı törenle açıldı.

Çiçek, törende yaptığı konuşmada, fuarların ekonomik canlılık ve ekonomik buluşmalara sebebiyet verdiğini hatırlattı.

Dünyanın artık acımasız bir rekabet dünyası olduğunu ifade eden Çiçek, üretim yapmanın ve üretilen malların satılmasının, pazarlanmasının önemine dikkati çekti.

Fuarların, rekabet dünyasında üreticiyle tüketiciyi buluşturan önemli bir ekonomik faaliyet olduğuna işaret eden Çiçek, "Eskiden beri Ankara, bir memur şehri olarak bilinirdi ama çok şükür son senelerde meydana gelen gayretlerle bir tarafta üniversite şehri, bir tarafta memur şehri, bir taraftan sanayi şehri. Belki buna yeni bir boyut daha kazandırarak, bir fuar şehri haline getirmek lazım" dedi.

DÖRT GÜN AÇIK KALACAK

Bakan Çiçek, EXPO 2015’in Türkiye’de (İzmir) gerçekleşmesi için de çalıştıklarını, bunun ülkeye milyarlarca dolarlık imkan kazandırabileceğini ve Türkiye’yi bir dünya markası ülke haline getireceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Bakan Çiçek, Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, fuarın açılış kurdelesini kestiler.

Yaklaşık 200 firmanın katıldığı ve 4 gün süreyle açık kalacak fuarda, çeşitli ayakkabı ve çanta modelleri sergileniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!