20 bin kombine yasağı kaldırır

Güncelleme Tarihi:

20 bin kombine yasağı kaldırır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2019 15:52

Stat geliri elde etmelerinin önemine vurgu yapan Yiğiner, “Gelir-gider arasında uçurum var. 5-10 TL ile maddi sorunları aşamayız. 10 bin ortalamaya oynadığımız maçlarda bile bir seyircinin maliyeti 37 TL. Kar etmek için 40-50 TL’den bilet satmanız gerekir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Olağanüstü genel kurul sonrasında yeniden başkanlığa seçilen Mehmet Yiğiner, yeni dönemde ekonomik anlamda güçlenmek için camiaya, taraftara önemli görevler düştüğünü belirtti. Mevcut transfer yasağının kalkması için kombine kartlardan elde edilecek gelirin önemli olduğunu belirten Yiğiner, şunları söyledi: “Kritik bir dönemdeyiz. Bundan sonra hep beraber ligler başlayana kadar iyi bir performans sergilemeliyiz. Store mağazamızı açtık. Bugün kombinelerimiz satışa çıkacak. Camia olarak hep birlikte kombinelere yüklenelim. İstanbul takımları 70 Milyon liralık kombine satmış. Biz 7 milyon liralık kombine satamıyorsak, bizlerin, Ankara’nın ayıbıdır. Bir amaç uğrunda hizmetkar olalım. Bu işin kibri yoktur.”

SİSTEME AYAK UYDURMAMIZ LAZIM

“Geçmişten gelen borçlarımız var. Mali tabloda gelir ile gider arasında uçurum var. Stat geliri elde etmeliyiz. Bunu bankalar birliğine sunacağız. 5 lira ile 10 lira ile bu işi yapamayız. Geçen sene ki bir seyircinin maliyeti 37 TL. O da 10 bin 200 kişi ortalamaya oynamamıza rağmen. Şimdilik bu 37 TL’lik maliyet için kaç liralık bilet satsanız kar elde edersiniz? En kötü 40-50 Lira’dan. Bu rakamların altında satarsanız zarar edersiniz. İş adamlarımıza gidelim. Storeden alışveriş yapalım. Kombine biletlere yüklenelim. 20 bin kombine bileti satamaz mıyız? 20 bin kombine sattığımız zaman işi zaten çözüyoruz. Bu transfer yasağını kendimiz açmış oluyoruz. Taraftara sesleniyorum, gelin bu 20 bin kombineyi alalım transfer yasağını hep birlikte kaldıralım.”

20 bin kombine yasağı kaldırır



YÖNETİME SALDIRMAK DOĞRU DEĞİL

“907 delegeden 660’ı genel kurula katıldı. Oy kullanan 498 delege bizi tekrar göreve layık gördü. Seçim seçim dediler, 6. seçimi bize yaptırdılar. Umut ediyorum ki bu saldırılar camiaya yapılan engellemeler, artık biter. Zor dönemlerde bu arkadaşlardan hiçbiri yoktu. 900 delege var, 9 delegesi bile olmayan gelip aday olmak istiyor. Sormazlar mı nerdeydiniz diye. Biz bir çağrıda bulunduk bunlardan kimse gelmedi, bir kuruş destek bulamadık. Delegeliğe kabul edilmeyen arkadaşlara gelin sizi üye yapalım dedik. Burada olanların haricinde kimseyi yanımızda göremedik. Herkes Ankaragücü’nden kaçıyordu. Sanki hiç başarı yaşanmamış gibi yönetime saldırmak doğru değil. Bugüne kadar dik durduk, bundan sonra da dik duracağız. Süper Lig’e çıktıysak bizlerin adam gibi duruşuyla çıktık. Herkes kulübü ele geçirmeye çalıştı, dönün bakın. Biz bertaraf ettik. Bize gelen destekler engellendi. Destek kesilecek Ankaragücü zorlanacaktı.”

TESİSİN YERİNİ BİLMEYENLER TALİP

“Delege olmadıklarını iddia eden, delegeliğe alınmadıklarını ileri süren arkadaşlara soruyorum. Biz Ankara’nın tamamına açmadık mı biz bu delegelik işini. Dedik ki ‘Gelin Ankaragücü’ne üye yapalım’ dedik. Sadece 1000 TL idi bunun bedeli. Bu çağrıya kulak verenler, kongre salonuna gelenlerdi. Onun haricinde hiç kimseyi yanımızda göremedik. Herkes, belli sebeplerden dolayı Ankaragücü’nden kaçıyor. Kaçmayanlar kongre salonundaki arkadaşlarımızdı. Birileri oyunlar oynadı kulübü ele geçirmek istedi. Hepsini bertaraf ettik. Biz buradayız. Onlar nerede? Ankaragücü’nün Beştepe’deki Tesisinin yerini bilmeyenler yönetime talip oluyorlar. Bizim üzüldüğümüz bu.”

TARAFTAR KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN

“Herkesin üstünde Ankaragücü forması olsun. Şehirde bir farkındalık olsun, kazanan kulüp olur. Hata yapabiliriz bizler de insanız. Ama biraz vefalı davranın da yapılan hizmetleri görün. Geçen sezonun yarısındaki maçlarda, 300 bin lira kırılan koltuk parası verdik. Çirkin tezahürattan 900 bin lira ceza yedik. Biz nasıl para kazanacağız. Taraftarımız da kendine çeki düzen versin. Bu parayı buraya harcamasaydım yaramıza merhem olacaktık. Başka kaynaklar da bulmalıyız. MKE’ye birileri gidiyor yardım etmediği gibi köstek oluyor. Bunları çözmeliyiz. Biz, delegelerle, taraftarla birlikte Ankara’ya yayılalım istiyoruz. Kaynaklar bulalım. Kombine alalım. Kendi stadımızı kendimiz doldurabiliriz. Buradan taraftarımıza çağrımdır “Gelin stadımızı dolduralım” bu sezon bizim için çok önemli. 2019-2020 sezonu huzurlu ve başarılı bir sezon olmalı. Kimseye bir dargınlığım kırgınlığım yok. Hem kulübümüzün hem de gönlümüzün kapısını herkese açacağız. Ankara, Türkiye’nin başkenti. Neden şampiyon çıkartamıyoruz? Bölündüğümüz ve parçalandığımız için. Biz görevlerimizi yerine getirirsek her şey çok farklı olacak. Gelin hep beraber bir tarih daha yazalım.”

20 bin kombine yasağı kaldırır


ESKİ BAŞKAN YENİ YÖNETİMDE

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün yönetim kurulu, tüzük değişikliği ile birlikte 13’ten 17 kişiye yükseldi. Eski yönetimden Osman Gazi Kandaş, Sadık Soylu ve Gürkan Büyükkaralı dışındaki 10 isim yeni yönetimde de yer alırken, Mehmet Yiğiner’den önce başkanlık görevini yürüten Atilla Süslü’nün, Yiğener ekibindeki yeni yönetimde görev alması dikkat çekti. Kongre öncesinde, ‘artık bırakacağım’ diye açıklama yapan Metin Akyüz de yeni yönetime girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!