2 milyon lira ciro yaptılar

Güncelleme Tarihi:

2  milyon lira ciro yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2021 16:53

Elmadağ’daki okul ve kurumların dezenfeksiyon ihtiyaçlarını gidermek amacıyla üretime başlayan meslek lisesi, üretilen dezenfektanlarla 10 ayda 2 milyon lira ciro yaptı ve kişi başı yaklaşık 20 bin lira gelir elde etti.

Haberin Devamı

Elmadağ'daki Şehit Sertaç Uzun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, koronavirüsle mücadele sürecinde ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ürettikleri dezenfektanlarla 10 ayda 2 milyon lira ciro yaparken, kişi başı yaklaşık 20 bin lira gelir elde etti. ‘El-Su’ markalı el, yüzey dezenfektanı ve sıvı sabunların isim hakkı alındı ve patent başvurusu yapıldı. Okulun müdürü Samet Bilecen, Elmadağ’daki okul ve kurumların dezenfeksiyon ihtiyaçlarını gidermek amacıyla başladıkları üretimin il düzeyine, ardından da Türkiye geneline yaygınlaştığını anlattı. Dezenfektan üretiminin yanı sıra öğrencilerin ilçede gönüllü olarak dezenfeksiyon çalışmalarına da katıldığını dile getiren Bilecen, sözlerini şöyle sürdürdü:

2  milyon lira ciro yaptılar


BİRÇOK ŞEHRE ULAŞTIRDIK

Haberin Devamı

"Dezenfektan üretimiyle ilgili ilk çıkış noktamız ilçemizin ihtiyaçlarını karşılamaktı. Fakat çalışmalarımız hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de il nezdinde ilgi gördü. Türkiye genelindeki sınav merkezleri, dezenfektan ve sıvı sabun ihtiyaçlarını bizim üretimlerimizden temin etmeye başladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki sınav merkezlerine de dezenfektan gönderdik. Bunun yanı sıra üretimlerimize halkımızın da ilgisi oldu. Çankırı, Kırıkkale gibi yakın çevredeki illerin yanı sıra Adana, Antalya, Mersin, İstanbul, Bursa, Samsun, Erzurum ve Erzincan'a vatandaşların talebi üzerine ürünlerimizi ulaştırdık."     

42 ÖĞRENCİ GÖREV ALDI

Bilecen, okulda 10 ayda yapılan üretime ilişkin şunları söyledi: "350 ton yüzey dezenfektanı, 70 ton el dezenfektanı, 75 ton sıvı sabun üretimi yaptık. Bunun yanında ilçemizin ihtiyaçlarını karşılamak için 10 ton çamaşır suyu ürettik. Bu üretimlerden okulumuz 10 ayda 2 milyon lira ciro yaptı. Öğrencilerimiz hem üretim yaparak bilgi birikimlerini geliştirdi hem de maddi kazanç sağladı. Öğrenci katkı payı şeklinde döner sermayeden gelir elde ediyorlar. Ay sonunda elde edilen kârın en az yüzde 50'sini öğrencilerimize dağıttık. Çünkü üretim onlar sayesinde gerçekleşiyor. Yaklaşık bir yıllık sürede öğrenci başına toplam 20 bin lira gelir kazanma imkânı buldular. Kimya bölümündeki 42 öğrencimiz üretimde bilfiil görev aldı."

Haberin Devamı

HER BÖLÜM ÜRETİYOR

Dezenfektanın yanı sıra metal bölümünde siperlik üretildiğini, okulun makine ve mobilya teknolojileri alanlarında da üretimin yoğunlaştığını anlatan Bilecen, 11 ve 12. sınıfa giden yaklaşık 100 öğrencinin bu üretimlere katıldığını ifade etti. Bilecen, şunları söyledi: "Üretimlere katılan öğrencilerimizi çevre kuruluşlar da istihdam etmek için tercih ediyor. Bizlerle protokoller yapıyorlar. Bundan sonra da sürekli üreten bir meslek lisesi olmak istiyoruz. Salgından sonra da ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Meslek liseleri hayat meselesi oldu. Üretimin içindeki çocuklarımızın daha sonra istihdamı da kolaylaşacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!