2 bin tiyatrocu zor durumda

Güncelleme Tarihi:

2 bin tiyatrocu zor durumda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2020 00:48

Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği (TOMEB) Başkanı Mehmet Nurkut İlhan, koronavirüs salgınında, 2 bine yakın istihdam sağlayan amatör tiyatroların zor durumda olduğunu belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’dan amatör tiyatroculara yardım etmesini istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

11 Mart’tan itibaren COVID-19 salgını nedeniyle Devlet Tiyatroları, özel ve ödenekli tiyatrolarla birlikte amatör tiyatroların etkinliklerine zorunlu olarak ara verdiğini hatırlatan İlhan, şunları aktardı:

YEVMİYE USULÜ ÇALIŞIYORLARDI

“Maaş almıyorlar ama etkinlik günü yevmiye usulü çalışma hayatında olan bu kişiler şimdi işsiz kaldılar. Bu kişilere işsizlik maaşı da yasalar gereği verilmesi imkânsız. Olağanüstü sürecin yaşandığı bu sıkıntılı günler aslında mücbir sebep oluşturmaktadır. Bu nedenle konunun direkt muhatabı Kültür ve Turizm Bakanı’mız sayın Mehmet Nuri Ersoy ya da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı’mız Sayın özgül Özkan Yavuz’dan bu konuları görüşmek üzere oluşturulacak heyet ile görüşme talebimizi TOMEB olarak istedik. Umarım görüşüp, amatör tiyatrocu arkadaşlarımızın sorunlarını çare olabiliriz.” İlhan, normalleşme sürecinde ‘Ben Cemal Süreya Şiir Adam’ oyunu ile 10 Temmuz Cuma saat 20.00’da Fade Sahne’de seyirci ile buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!