2.5 milyon turisti var

Güncelleme Tarihi:

2.5 milyon turisti var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 01:35

300 bin Nüfuslu Nevşehir’e yılda yaklaşık 2,5 milyon turist Kapadokya’yı görmek için ziyaret ediyor. En fazla yabancı turist Japonya, İtalya ve Brezilya’dan geliyor.

Haberin Devamı

Peri bacalarıyla ünlü komşu kent Kapadokya, yılda yaklaşık 2,5 milyon turisti ağırlıyor. Peri bacalarının yanı sıra kayadan oyma evleri, butik otelleri ve kiliseleriyle öne çıkan Kapadokya’ya en fazla turist, Japonya, İtalya ve Brezilya’dan geliyor. Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Kapadokya’nın, İç Anadolu’nun ‘alternatifsiz turizm bölgesi’ olduğunu belirterek, şu bilgileri veriyor:

5 AVRODAN 2 BİN AVROYA

“Kapadokya, her kesimden turist çekiyor. Çünkü dünyada eşsiz bir bölge. Antalya’ya gidecek bir turist, Marmaris’e veya Dominik Cumhuriyeti’ne de gidebilir. Çünkü hepsinin sunduğu deniz, kum, güneş. Kapadokya’daki kültür mirası ve inanç turizmine yönelik imkanlar başka hiçbir yerde yok. Dolayısıyla Kapadokya’nın yerine gidilebilecek bir bölge yok. Bunun yanında Kapadokya öyle bir yer ki gecelik 5 avroya yurt odası da var, gecelik 2 bin avroya odasında havuz olan butik oteller de var. O yüzden bölgede her kesimden misafire hizmet veriliyor.”
Kapadokya’da sabahın ilk ışıklarıyla balon turuyla geziye başlayan turistler, gün içerisinde de değişik aktivitelerle eğleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!