19 otobüs eklenecek

Güncelleme Tarihi:

19 otobüs eklenecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2021 22:14

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından, yeni otobüs alımı için imzalar atıldı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, duyurulan 282 otobüse ek olarak 19 yeni otobüsün daha alınacağı müjdesini verdi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yeni otobüs alımı için iki aşamalı ihale sürecinin tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan firmalarla imzaları attı. Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen imza törenine katılan ve kredi tutarı doğrultusunda alınacak otobüs sayısına ek olarak 19 yeni otobüsün daha alınacağı müjdesini veren ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’mız çağa uygun, son derece modern otobüslere kavuşmuş olacak” dedi. Yavaş, imza töreni öncesi şunları söyledi:

19 otobüs eklenecek


“2013 yılından günümüze kadar Ankara nüfusu yüzde 12 artarken, EGO Genel Müdürlüğü bünyesindeki faal araç sayısı yüzde 21 düşmüş. Kaynaklar, toplu taşıma lehine kullanılsaydı, hem hemşehrilerimizin ulaşımdaki sıkıntıları azalacak hem de otobüs filomuz genişleyip yenilenmiş olacaktı.

19 otobüs eklenecek


TOPLAM 377 ARAÇ

Süreç tamamlandığında, doğalgazla çalışan, 168’i körüklü 273 otobüs ile 28 adet dizel otobüsü toplu taşıma filomuza kazandırmış olacağız. İlk etapta toplam 282 otobüs alacağımızı duyurmuştuk. Kredi tutarımız doğrultusunda alacağımız yeni otobüs sayısı 19 adet artarak 301 adede yükseldi. Bunlara ilave olarak, 3 adet elektrikle çalışan otobüsü, 51 adet midibüsü ve BELKA şirketimizin kendi imkânlarıyla dizelden elektrikliye dönüştüreceği 22 adet otobüsü hesapladığımızda tam 377 araç Ankara halkının hizmetine sunulmuş olacak. Yaklaşık 6 ayla 1 yıl arasında gerçekleşecek imalat ve teslimat süreçlerinden sonra Ankara’mız çağa uygun, son derece modern otobüslere kavuşmuş olacak.” Yeni otobüslerin dış tasarımının Ankaralıların oylarıyla belirleneceğini hatırlatan Başkan Yavaş, “Dış giydirme tasarımlarının son halini hemşehrilerimizle birlikte belirleyeceğiz. Tasarımlar ankete açılacak ve Ankaralılar olarak otobüslerimizin rengine, tasarımlarına birlikte karar vereceğiz” dedi. Alkaş ise “Hizmet kalitemizin artırılması için çalışıyoruz, bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

19 otobüs eklenecek


PANİK BUTONLU VE TAKİP SİSTEMLİ

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından, ABB Başkanı Mansur Yavaş, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Mercedes Benz-Türk A.Ş İcra Kurulu Başkanı Süer İsmail Sülün ile Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Serdar Görgöç, Başkent’i yeni otobüslerine kavuşturacak sözleşmeyi imzaladı. Yeni otobüsler bisiklet taşımaya uygun, yolcu bilgilendirme sistemli, panik butonlu, araç takip sistemli, yaşlı, hamile ve engelli erişimine uygun, güvenlik ve kamera sistemli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!