17 Mayıs sabahında yüzde 100 normalleşme olamayacak

Güncelleme Tarihi:

17 Mayıs sabahında yüzde 100 normalleşme olamayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2021 04:30

Prof. Dr. Hakan Oğuztürk normalleşme adımlarının kademeleri olarak atılacağının altını çizerek, “17 Mayıs sabahında yüzde yüz normalleşme olamayacak. Virüs aramızda dolaşmaya devam ediyor. Tedbirsizlikler vaka sayılarının tekrar artmasına neden olabilir” uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, tam kapanmanın sona ermesinin planlandığı 17 Mayıs'tan itibaren tedbirlerin kademeli olarak gevşetileceğini hatırlatarak, “Ülkemiz 17 Mayıs sabahına tamamen normal süreçte başlamayacak. 17 Mayıs sabahından itibaren eski Türkiye şeklindeki yaşama uyanmamamız gerekiyor. Hemen 17 Mayıs'ta AVM'lerin ya da okulların tamamının açılması şeklinde süreç olmayacaktır, kanaatindeyim. Okullarda 8'inci ve 12'nci sınıfların tekrar yüz yüze eğitime geçmesi veya meslek gruplarında tek müşteriye hizmet verecek tarzda kişisel küçük esnafın iş yerlerinin açılması şeklinde aktivasyon olabilir” değerlendirmesi yaptı. 17 Mayıs'tan itibaren vaka sayılarındaki düşüşlerin günbegün takip edileceğini belirten Oğuztürk şöyle devam etti: 

17 Mayıs sabahında yüzde 100 normalleşme olamayacak


İLK ETAPTA AÇIK ALANLAR

“Kademe kademe esnemeler o vaka sayılarının düşmesine göre aktive olacaktır. Havaların ısınmasından dolayı açık alanlar varsa kademeli olarak ilk etapta bu alanların hizmet vermesi şeklinde bir açılma söz konusu olabilir. 17 Mayıs'ta yüzde yüz normalleşme olamayacaktır. Düşmüş olan bu vaka sayılarını muhafaza edip daha da aşağıya çekecek bir sürecin bizim mücadelede en önemli hedefimizin olması gerekiyor.”

17 Mayıs sabahında yüzde 100 normalleşme olamayacak


VİRÜS DOLAŞMAYA DEVAM EDİYOR

Her gün yapılan aşı miktarı gücümüze güç katmakta ama dediğim gibi tedbirlere devam etmek gerekiyor. Unutulmamalı ki bir kişinin bulaştırıcılığı nedeniyle tüm dünya bu pandemi ile muhatap oldu. Virüs aramızda dolaşmaya devam ediyor. Tedbirsizlikler vaka sayılarının tekrar artmasına neden olabilir. Biz aşıyı tamamlayana kadar bu sürecin devam etmesi gerekiyor.”

BAKMADAN GEÇME!