15 Temmuz’da 24 saat ücretsiz ulaşım

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz’da 24 saat ücretsiz ulaşım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 15:06

EGO otobüsleri, metro ve Ankaray, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde 24 saat ücretsiz hizmet verecek. Meclis’te oy birliğiyle alınan karara göre ücretsiz ulaşım, 15 Temmuz Cumartesi günü saat 12.00’den, 16 Temmuz saat 12.00’ye kadar sürecek.

Haberin Devamı

 

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren EGO otobüsleri, metro ve Ankaray, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde, anma etkinlikleri için 24 saat ücretsiz taşıma yapacak. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki günkü oturumunda oybirliğiyle alınan karara göre, ücretsiz ulaşım hizmeti 15 Temmuz saat 12.00’den, 16 Temmuz saat 12.00’ye kadar verilecek. Karara göre talepte bulunan sivil toplum kuruluşlarına da ücretsiz otobüs temin edilecek.

ÜCRETSİZ ÜRÜNLER DAĞITILACAK

Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz anma etkinlikleriyle ilgili olarak ücretsiz taşımanın yanı sıra bir dizi daha karar aldı. Oy birliğiyle alınan kararla Büyükşehir tarafından vatandaşlara ücretsiz çay, su ve kumanya dağıtılacak, darbe girişimine ilişkin çeşitli görsel malzemeler hazırlanarak medya ve billboardlardan duyurulacak, etkinliklere katılan vatandaşlara dağıtılmak üzere baskılı tanıtım ürünleri yaptırılacak ve etkinlikler için ihtiyaç duyulan teknik ekipman ilgili birimlerce temin edilecek.

Haberin Devamı

BEYPAZARI-ANKARA ARASINA 30 ÖTA

Meclis’te alınan bir diğer kararda Beypazarı–AŞTİ arasında 30 özel toplu taşıma (ÖTA) aracının hizmet vermesine ilişkin oldu. Beypazarı ile AŞTİ güzergahında 30 adet, engelli ulaşımına uygun özel toplu taşım aracı çalıştırılmasına ve 0-6 yaş arası araçlar için 10 yıllık ihaleye çıkılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı oybirliğiyle kabul edildi. Büyükşehir’e atanan ancak Büyükşehir’in iptal davası açması nedeniyle göreve başlatılmayan 82 engellinin durumu bir kez daha Meclis gündemine geldi. Büyükşehir’in mahkemeye 60 günlük süreyi geçirerek başvurduğu için mahkemenin davayı bozduğunu belirten CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, “Bu arkadaşlarımızın göreve başlatılması lazım. Başlatılmazlarsa uğrayacakları zararı faiziyle birlikte belediye ödeyecektir” dedi. Oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ise “Yargı süreci bitmemiş. Sonuçta mahkeme kararı kesinleştiği takdirde mutlak surette karar uygulanır” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!