15 Temmuz Müzesi’nin planı hazır

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz Müzesi’nin planı hazır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 15:58

Büyükşehir Meclisi, AOÇ Kavşağı’ndaki 3. dereceden SİT alanında Tümülüs’ün yanında inşa edilecek olan ‘15 Temmuz Darbe Müzesi’ ile ilgili Koruma Amaçlı Plan değişikliği teklifini oy çokluğuyla kabul etti. Planı hazırlanan müzenin kurulabilmesi için Koruma Bölge Kurulu’nun onayı beklenecek.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, çalışmalarına başladıklarını eylül ayı başında açıkladığı Yenimahalle Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Kavşağı’ndaki 3. dereceden SİT alanında Tümülüs’ün yanında inşa edilmesi planlanan ‘15 Temmuz Darbe Müzesi’ne ilişkin Koruma Amaçlı Plan değişikliği teklifi, Büyükşehir Meclisi’nin eylül ayı son oturumunda oy çokluğuyla kabul edildi. Teklife CHP grubu ret oyu verirken AK Parti ve MHP grubu evet oyu kullandı. 

KURULUN ONAYI GEREKİYOR

Teklifte 91 bin 462 yüzölçümüne sahip alanda açık kapalı müze alanları, sergi salonları, kütüphane, kongre merkezi, piknik ve eğlence (rekreasyon), otopark, mescit gibi işlevleri barındıran ‘15 Temmuz Darbe Müzesi’ yapılmasının planlandığı belirtildi. Teklifte müzenin inşası için Koruma Bölge Kurulu’nun onayı gerektiği belirtilerek planın onay sonrası gerçekleştirileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

ETLİK GARAJ’A 4 EMSALDE GERİ ADIM

Büyükşehir Belediye Meclisi, Keçiören’deki eski Etlik Garaj alanında 4 emsale kadar artış imkanı veren imar planlarında da geri adım attı. Meclis, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Ankara 3. İdare Mahkemesi’ne açtığı dava sonrası “telafisi güç ve imkansız zararlara yol açabilecek nitelikte bulunmaktadır” gerekçesiyle iptal edilen imar planlarını yeniden görüşerek emsali 1,90 olan eski planın onayını oy birliğiyle kabul etti.

‘ÇÖPLÜKTE YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ’

Öte yandan Meclis, Ankara Hürriyet’in “EGO Garajı’na metan itirazı” ile gündeme getirdiği Mamak’taki EGO Garajı’nın, 8 mahallenin ortasında kalan eski çöplük alanına taşınması yönündeki imar değişikliğinden de vazgeçti. Konuya ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu’nda vatandaşların itiraz gerekçeleri sıralanarak alanın önceki planda olduğu gibi ‘bölge parkı ve spor’ alanı olarak kalması kararı oy birliğiyle alındı. Alan için mahallelinin 5 bin 700 imza verdiğini söyleyen CHP’li Mamak Meclis Üyesi Mehmet Emin Tırpancı, “Çöplükte yanlıştan dönüldü” dedi.

ŞAŞMAZ’IN ADI DEĞİŞTİ

Büyükşehir Meclisi’nde alınan diğer kararlar ise şöyle:

* Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi’nin ismi 15 Temmuz Oto Sanayi Sitesi olarak değiştirilecek.
* Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’ye altın ve gümüş madalya kazandıran ASKİ Spor’lu milli güreşçiler Taha Akgül ile Rıza Kayaalp’e birer daire verilecek.
* Kentte yeşil alan, park ve rekreasyon alanları içerisindeki bazı yerler bedeli karşılığında 30 yıllığına Halk Ekmek tarafından işletilecek.
* Çankaya’da üzerinde FETÖ’den alınan okulun bulunduğu Büyükşehir’e ait arsa bedeli hazineden talep edilecek veya trampa edilmesi istenecek.
* Çankaya Mühye-Karataş ve İmrahor’daki bazı parseller satış, trampa veya kat karşılığı ihale edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!