13 yıldır bekliyor

Güncelleme Tarihi:

13 yıldır bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 16:00

Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kazmayı 2003’te vurduğu İskitler’deki Merkezi İş Alanları (MİA) projesi 13 yıldır atıl beklerken, MİA Kooperatifi’nin 3. Olağan Genel Kurulu’nda, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, 3’üncü kez başkanlığa seçildi. 

Haberin Devamı

İskitlerdeki MİA Kooperatifi Genel Merkezi'nde gerçekleşen genel kurulda konuşan Gökşin, son 1 yılda yaptıkları ve gelecekte yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Gökşin, İskitler bölgesinin MİA Projesi ile imajını değiştirmeyi planladıklarını ve bir reklam şirketiyle anlaşma yaptıklarını söyledi. Proje alanına “MiANKA” adı verildiğini ve “Ankara'da yeni bir kent doğuyor” sloganıyla tanıtım çalışması yapılacağını kaydeden Gökşin, "Bu proje, bölgenin imajını yükseltecek" ifadesini kullandı.

ALT YAPISI HAFTAYA BİTECEK

Proje alanında içme suyu, pissu ve yağmur suyu altyapılarının ASKİ tarafından tamamlandığını anlatan Başkan Ali Gökşin, bölgede elektrik, doğalgaz ve telefon altyapılarının son aşamaya geldiğini, asfaltlama çalışmalarının başladığını ve gelecek hafta tüm altyapının bitirilmiş olacağını söyledi. Ankara'nın kent kimliğine katkıda bulunacak çözümler ortaya koymayı amaçlayan Merkezi İş Alanları (MİA) Projesi, Kazım Karabekir Caddesi, Turgut Özal Bulvarı, İstanbul Caddesi ile Etlik Caddesi'nde yaklaşık, 210 bin metrekarelik alanı kapsıyor. İskitler’de hayata geçirilmesi planlanan MİA projesi için ilk çalışmalar 2003’te başladı. Ancak, ilk kazmanın vurulmasının ardından geçen 13 yılda ilerleme sağlanamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!