13 yıl sonra 'Kuğu Gölü'  

Güncelleme Tarihi:

13 yıl sonra Kuğu Gölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2019 13:19

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), klasik balenin ölümsüz eserlerinden Kuğu Gölü Balesi’ni 13 yıl sonra Başkentli sanatseverlerle buluşturacak.

Haberin Devamı

Ankara’da 9 Kasım Cumartesi gününden itibaren 2 perde şeklinde sahnelenmeye devam edecek oyunda başrolleri Özge Onat ile İlhan Durgut paylaşıyor. Rus besteci Pyotr İlyiç Çaykovski’nin 1875’te bestelediği efsane eseri ‘Kuğu Gölü’ balesinin ilk kuğusu olan Meriç Sümen, 13 sene sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi sahnesinde yeniden sahnelenmeye hazırlanan eserin yeni kuğusu Özge Onat’ı çalıştırıyor.

HEYECANI HÂLÂ YAŞIYORUM

1965 yılından bu yana Türkiye ve yurt dışında 370 kez eseri canlandıran Meriç Sümen, o yılların heyecanını hâlâ yaşadığını söyledi. Sümen, “Çok uzun yıllar evvel, bu sahnede bu eseri oynadığım zaman ki heyecanı hissettim. Bu nedenle bu sahnede, genç dansçılarla birlikte olduğum için çok mutluyum. Ben de elimden geldiği kadar onlara yardım etmeye çalışıyorum” dedi. Balerin Özge Onat ise “Çok büyük bir sorumluluk ama inanılmaz keyifli. Çok büyük üstatlarla çalışıyor olmamız büyük bir şans” diye konuştu.

Haberin Devamı

MERİÇ HOCA’YA HİTAFEN YAPACAĞIZ

DevletT Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan ise, “Türkiye’deki ilk ‘Odette’ ve ‘Odile’ ile son ‘Odette’ ve ‘Odile’ şu anda bir arada. İlk üç temsilimizin biletleri şimdiden tükendi. Yıl içerisinde devam edecek sürprizlerimiz olacak. Biz ‘Kuğu Gölü’müzün prömiyerini Meriç hocamıza ithafen yapacağız” dedi.

13 yıl sonra Kuğu Gölü


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!