1214 kadın patron oldu

Güncelleme Tarihi:

1214 kadın patron oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2013 01:28

Kendi işinin patronu olma hayali ile “1071 Kadın İş Hayatına Katılıyor” projesinde girişimcilik eğitimi alan kadınlar, sertifika heyecanı yaşadı. Projenin himayesini üstlenen Emine Erdoğan, “Başlangıçta 1071 kişiye ulaşmak için yapılan proje bin 214 kişiye ulaştı” dedi.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi, Keçiören TOGEM, KOSGEB ve TOBB’un ortaklığında ve Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen “1071 Kadın İş Hayatına Katılıyor” projesine katılan girişimci kadınlar sertifikalarına kavuştu.
Kendi işinin patronu olup, iş hayatına atılma hayali ile girişimcilik eğitimi alan kadınlar, patron olma yolunda ilk adımlarını atarak son bulan eğitim programı kapsamında sertifikalarını aldı. Törene Emine Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve bürokratlar ve projede eğitim alan kadınlar da katıldı.

BİN 214 KİŞİYE ULAŞTI

Emine Erdoğan, Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan Keçiören Toplumsal Gelişim Merkezi’nin (TOGEM) açılışını da yaptı. Erdoğan, başlangıçta 1071 kişiye ulaşmak için yapılan projenin bin 214 kişiye ulaştığını açıklayarak, “İstanbul Üsküdar’da bir hayır işi olarak başlayan TOGEM’in çok önemli bir noktaya geldi” dedi. Keçiören Belediye Başkanı Ak ise, toplum içinde kadının statüsünü güçlendirmemiş milletlerin sağlıklı gelişemeyeceğini dile getirerek, “Kadının toplumdaki statüsünü güçlendirilmesi için çıktığımız bu yolda 1071 kardeşimizin sertifika alacak olmasından gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KADIN OLMASI BÜYÜK ŞANS

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, iş kurmanın zor, ancak sürdürmesi çok daha zor bir süreç olduğunu vurgulayarak, “Biz işletmelerimizin uzun ömürlü olacağını düşünüyoruz, çünkü bunlar ne yapacağını bilen eğitimli işletmeler olacak. Eğitim alanların kadın olması da büyük bir şans. İnsanımızın nasıl girişimci olacağı konusunda yeterli bilgisi yok. Biz bu sıkıntıyı aşmak için Girişimcilik eğitimi programları düzenliyoruz. 20 yılda (2010’a kadar) KOSGEB sayesinde 6 bin kişi girişimcilik eğitimi aldı. Son 4 yılda ise bu sayı 200 bine yükseldi” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!