113’lük Arife Nine’ye yayla sözü

Güncelleme Tarihi:

113’lük Arife Nine’ye yayla sözü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2016 14:56

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara’nın en yaşlısı, Türkiye’nin de en yaşlı annelerinden biri olan 113 yaşındaki Arife Demir’i ziyaret ederek Anneler Günü’nü kutladı. Akgül, ölmeden önce tek isteği yaylasına tekrar gidebilmek olan Demir’e, kendisini yaylaya götürme sözü verdi.

Haberin Devamı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı evde sağlık ekiplerince 4 yıldır takip edilerek, periyodik olarak muayenesi gerçekleştirilen 113 yaşındaki Arife Demir’i ziyaret ederek, Anneler Günü’nü kutladı. 7 çocuğundan birini 11 yıl önce trafik kazasında kaybeden ve üzüntüden geçirdiği felç sebebiyle yatağa mahkûm olan Arife Nine’nin Akgül’den tek isteği, yaylasına gidebilmek oldu.
Duygulu anların yaşandığı ziyarette, annelerin 365 gün hatırlanması gerektiğinin altını çizen Akgül, “Türkiye’nin en yaşlı annelerinden biri olan Arife ninemizi ziyaret ettik. Anneyi cenneti ayakları altına serecek kadar kutsal sayan dinimiz onları üzmememiz ve onlara iyi davranmamız konusunda uyarmaktadır. Toprağa özlem, geçmişe özlemdir. Arife ninemizi yaylaya götürmek boynumuzun borcudur” diyerek, Arife Demir’i yaylaya götürmek için söz verdi. 

Haberin Devamı

UZUN ÖMRÜN SIRRI CEVİZ

Demir’in elinden öperek çiçek veren Akgül, 113 yaşında olmasına rağmen geçmişi çok iyi hatırlayan Arife Nine’ye uzun ömrü ve zekâsının sırrını sordu. Yaylada geçirdiği günleri özlediğini belirterek, gençliğinde çok ceviz yediğini ve uzun ömrünün sırrının ceviz olduğunu söyleyen Arife Nine, “Gençliğimde çok çalıştım. Bağ, bahçe eker, dikerdim. Toprak işleriyle çok uğraştım. Yaylada soğuk sular içtim. İnek sağdım, türkü söyledim. En çok da ceviz yedim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!