106 yıllık büyük destan

Güncelleme Tarihi:

106 yıllık büyük destan
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2021 00:07

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, 106’ncı yıl dönümünde, Ankara’da düzenlenen bir dizi özel programlarla kutlandı.

Haberin Devamı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının destan yazdığı ‘18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü Ankara’da düzenlenen farklı programlarla kutlandı.

106 yıllık büyük destan


Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yer aldığı heyet, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yılı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine gelen heyet adına Vali Şahin mozoleye çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Vali Şahin ve heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne giderek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

106 yıllık büyük destan


YEDİ DÜVELE ‘DUR’ DEDİK

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi tarafından Yıldıztepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Çanakkale destanını anlatan tiyatro oyunu sahnelendi. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Çanakkale, milletçe yedi düvele ‘dur’ dediğimiz yerdir. Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, dünya tarihinin zirve sayfalarına da ‘Çanakkale Geçilemez!’ ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır” dedi.

106 yıllık büyük destan


TÜRK TARİH MÜZESİ’NDE BÜYÜK COŞKU VARDI

Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Korosu, Türk Tarih Müzesi’nde özel bir konser verdi. Ellerinde Türk bayrağı ile Çanakkale türküsünü seslendiren koroya, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de eşlik etti. Müzedeki ‘1915 Çanakkale Zaferi Alanı’nı da gezen Demirel, “Bu toprakları yurt yapan aziz şehitlerimizi sonsuz rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

106 yıllık büyük destan


ÖLÜRÜM TÜRKİYEM

Keçiören Belediyesi ise Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı bir konser programı düzenledi. Video gösterimi eşliğinde sahne alan sanatçılar, türküleri izleyenlerle birlikte seslendirdi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, programın sonunda “Ölürüm Türkiyem” türküsünü sanatçılar ve saz ekibiyle birlikte seslendirdi.

106 yıllık büyük destan


EMANETLERİ SERGİLENDİ

Kahramankazan Belediyesi de ‘Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi’ne ev sahipliği yaptı. Sergide terörle mücadele sırasında şehit olan asker, polis, öğretmen, kamu görevlileri ve 15 Temmuz şehitlerinin kıyafet ve eşyaları yer aldı. Belediye girişindeki fuaye alanındaki sergi hafta sonuna kadar gezilebilecek.

106 yıllık büyük destan


ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK

Cebeci Askeri Şehitliği’nde Çanakkale Şehitleri’ni anma töreni düzenlendi. Törende, şehitliğe çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından saygı atışı yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında Mamak İlçe Müftüsü Necmettin Saydan dua etti. Törene katılan protokol kabirleri ziyaret etti ve şehit aileleriyle sohbet etti. AA

106 yıllık büyük destan


ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN ÇANAKKALE KLİBİ

Haberin Devamı

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcra Sanatları Fakültesi öğretim üyeleri, Çanakkale şehitlerini ‘Çanakkale Derler (Uyan Memed)’ adlı türküyle andı. Üniversite ses stüdyosunda seslendirilen eserin klibin çekimi ise, üniversitenin yerleşkesinde yapıldı.

106 yıllık büyük destan


ASKERLERİN ADINA ÖĞRENCİLERE BURS

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nde (Anadolu OSB), Ankara’dan cepheye giderek şehit olan bin 764 askerin adının yazılı olduğu anıtta bir tören düzenlendi. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, bin 764 asker adına aynı sayıda badem ağacı diktiklerini, bu ağaçlardan elde ettikleri gelirle Polatlı Meslek Lisesi öğrencilerine burs desteği sağladıklarını söyledi.

106 yıllık büyük destan


BİRLİK VE BERABERLİĞİN TEMELİNİ OLUŞTURDU

Haberin Devamı

Elmadağ Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü’ programı düzenlendi. Programın ardından Elmadağ Şehitlik Anıtı’nda çelenk sunuldu ve şehit mezarları ziyaret edildi. Şehit ailelerini evlerinde ziyaret eden Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Çanakkale ruhunun milli birlik ve beraberliğin temelini oluşturduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!