106 bin 137 kilogram atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı

Güncelleme Tarihi:

106 bin 137 kilogram atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2021 01:46

Keçiören Belediyesi, atık yağların geri dönüşümü için başlattığı ‘10 Litre Bitkisel Atık Yağ Getirene Temizlik Seti Hediye’ kampanyası kapsamında 106 bin 137 kilogram atık yağ topladı.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Bitkisel Atık Yağlarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında atık yağların kaynağında toplanmasına ilişkin yürütülen kampanyanın çevreyi korumak için önemli olduğunu söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, şöyle devam etti:

BİYODİZELE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

“Keçiören sınırları içindeki işletme ve evlerde kullanılan, atık duruma gelen bitkisel atık yağlar kaynağında biriktiriliyor, kanalizasyon sistemine karışması önleniyor. Ekiplerimiz tarafından toplanan bu yağlar, geri kazanım tesislerinde biyodizele ve biyogaza dönüştürülüyor. Ayrıca çevre bilinci oluşturmak ve geri dönüşüme aktif katılımı arttırmak için geri dönüştürülebilir her türlü atığı topluyoruz. Geri dönüşüm çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor.” Altınok, geri dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların “0312 359 10 27” numaralı Geri Dönüşüm Danışma Hattı’nı arayabileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!