102. Yılda aynı coşku

Güncelleme Tarihi:

102. Yılda aynı coşku
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2021 23:00

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yılı kutlamaları kapsamında kentli Ata’sına koştu. Belediyeler tarafından da ilçelerde farklı programlar düzenlendi.

Haberin Devamı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102’nci yılı, koronavirüs sebebiyle bu yıl da sınırlı etkinliklerle ama büyük bir coşkuyla kutlandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, beraberindeki heyetle, Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı. Bakan Kasapoğlu başkanlığındaki heyetin, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki törenin ardından Bakan Kasapoğlu, Misak-ı Milli Kulesi’nde bulunan Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Törenin ardından Kasapoğlu, Anıtkabir çıkışında Atatürk’ü ziyarete gelen vatandaşlarla bayramlaştı.

102. Yılda aynı coşku


İLÇE İLÇE KUTLAMALAR

Haberin Devamı

Kutlamalar kapsamında belediyeler tarafından da ilçelerde farklı programlar düzenlendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 7 merkez ilçede turistik gezi otobüslerindeki bando gruplarıyla kutlama turu gerçekleştirdi. Dün 12.00–19.00 saatleri arasında 10 üstü açık otobüs kenti turladı. Bando grupları vatandaşlara marş ve parçalarla bayram coşkusu yaşattı. 7’den 70’e birçok Ankaralı da balkonlarından ve sokaklardan ellerindeki Türk bayraklarıyla otobüslerdeki marşlara eşlik etti. ABB ayrıca dün Yenimahalle ve Keçiören’de de üç ayrı bölgede mehteran yürüyüşü gerçekleştirdi. Dün saat 19.00’da 50. Yıl Parkı’nda Agora Senfoni Orkestrası da gençlik konseri düzenledi. Konser ABB TV’den de canlı olarak yayınlandı.

102. Yılda aynı coşku


ENGELLERİ AŞAN KUTLAMA

Gölbaşı Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte, engelli bireylerin sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla kurulan Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi (UYUM) öğrencileri bayrak koşusunda bir araya geldi. Gölbaşı Sahil Parkı’nda gerçekleştirilen koşuda 19 öğrenci, sırayla aldıkları Türk bayrağını, bitiş çizgisinde Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e teslim etti. Ailelerin de bulunduğu organizasyon renkli anlara sahne oldu. Başkan Şimşek, “19 Mayıs ruhuyla sahip çıktığımız istiklalimiz, istikbalimiz, demokrasimiz ve Cumhuriyetimiz siz gençlerimizin omuzlarında daha da yükselecek; ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine sizler sayesinde çıkacak” dedi. 

Haberin Devamı

102. Yılda aynı coşku

YİNE KOCAMAN YAŞAYACAĞIZ

Mamak’ta ilk olarak Mamak Kaymakamlığı önünde çelenk koyma töreni düzenlendi, ardından gençlik yürüyüşü gerçekleştirildi. Mamak Belediyesi Spor Kulübü sporcularından oluşan kortej, ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile marşlar eşliğinde yürüdü. Vatandaşlar ve caddede faaliyet gösteren esnaf da 19 Mayıs coşkusunu çalınan marşlara eşlik ederek yaşadı. Bazı vatandaşlar da evlerinin camlarından ve balkonlarından alkışlarla marşlara eşlik etti. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Bu sene de yaşadığımız salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında her yıl onurla ve coşkuyla kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı eski bayramlar gibi kutlayamasak da, bu büyük coşkuyu yine milletçe kocaman yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

102. Yılda aynı coşku

ATATÜRK’ÜN YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ

Yenimahalle’de belediye binası ve Batıkent Murat Karayalçın Kent Meydanı’nda tören düzenlendi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ateş 102 yıldır sönmüyor. İnanıyorum ki bizden sonraki nesil tıpkı bizim gibi Cumhuriyeti yaşatacak ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayrılmayacaktır. O yol çağdaş cumhuriyetin, eşit yurttaşlığın yoludur. Biz bu yoldan ayrılmadık, hiçbir zaman ayrılmayacağız” dedi.

102. Yılda aynı coşku

NUTUK VE BAYRAK ARMAĞANI

Çankaya’da Atapark’ta düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.
19 Mayıs için özel hazırlanan araçlar cadde ve sokaklarda marşlar çaldı. Vatandaşlara Atatürk’ün büyük eseri Nutuk ve bayrak da armağan edildi. Çankaya Gençlik Bandosu da ilçenin farklı noktalarında marşlarla bayramı kutladı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Biz böyle bir önderin, böyle bir liderin çocukları olarak dünyanın en şanslı milletiyiz. O’nun açtığı bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi ve Atatürk devrimlerini asla kaybetmeyeceğiz” diye konuştu.

KAHRAMANKAZAN

102. Yılda aynı coşku


ÇUBUK

102. Yılda aynı coşku


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!