101 yıllık destanı canlandırdılar

Güncelleme Tarihi:

101 yıllık destanı canlandırdılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 17:30

Çanakkale Zaferi, Mamak’ta kurulan platoda canlandırıldı. 200 öğrenci, Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadeleyi canlandırdırdıkları etkinlikte izleyenlere gerçeklik hissi yaşattı.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 101’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilçeye plato kurdu. Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları ile Mamak’taki lise ve ortaokullardan da öğrencilerin yer aldığı 200 kişilik ekip, platoda Çanakkale Zaferi’ni canlandırdı. Karargah ve sahra hastanelerinin yanı sıra, cepheler ve mevziler aslına uygun olarak oluşturuldu. Platoda dev toptan Anzak gemilerine kadar her detay düşünüldü. Savaş sahneleri, izleyenlere gerçeklik hissi yaşattı.

GENÇLERİMİZE YAŞATMAK İSTEDİK

Platoyu kurmaktaki amaçlarının çocuklara ve gençlere Çanakkale ruhunu yaşatmak olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül şunları söyledi:
“Çanakkale’yi unutmadan, Çanakkale ruhunu unutmadan yaşatmak ve gelecek nesillerimize de için platoyu kurduk. Çanakkale’yi kitaplar dolusu anlatsak kalemler kitaplar yetmez. Bunların en önemlisi Çanakkale ruhu, bir milletin ayrım yapmadan Lazı, Kürdü, Türkü, Çerkesi her etnik yapıdaki insanın Alevisi Sünnisi demeden bu vatan, bu bayrak için beraber savaşması demek. Çanakkale ruhunun temeli budur. Bu platoyu hazırlarken çocuklarımıza, gençlerimize bu ruhu yaşatmak ve görsel olarak da göstermek istedik.”

Haberin Devamı

22 MART’A KADAR İZLENEBİLECEK

Mamak Kartaltepe Kentpark projesi içerisinde yer alan etkinlik 22 Mart Salı gününe kadar saat 14.00’te platodaki tiyatro ile izlenebilecek.

101 yıllık destanı canlandırdılar


Kurulan sahra hastanelerinde yaralı Türk askerlerinin yaraları, hemşireler tarafından sarıldı.

101 yıllık destanı canlandırdılar

215 kilogram ağırlığındaki top mermilerini sırtlayarak top kundağına yerleştiren Çanakkale kahramanlarından Seyit Onbaşı da canlandırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!