100. Yıl coşkusu Polatlı’da devam etti

Güncelleme Tarihi:

100. Yıl coşkusu Polatlı’da devam etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2021 23:35

Bugün Sakarya Meydan Muharebesi’nin, Büyük Zafer’in 100 yılı. Tam 100 yıl önce 13 Eylül 1921’de düşman ordusu hezimete uğratıldı. Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yıl kutlamaları Ankara’da da coşku içinde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılı kutlamaları kapsamında savaşın ağır geçtiği Haymana ve Polatlı ilçelerinde de 13 Ağustos’tan beri bir dizi kutlama etkinliği düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Polatlı Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alan ünlü sanatçı Zara, Ankaralıların zafer coşkusuna ortak oldu. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın ev sahipliğinde düzenlenen konsere, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

100. Yıl coşkusu Polatlı’da devam etti


ATALARIMIZIN SAYESİNDE HAK ETTİK BU SEVİNCİ

Konser etkinliğinde Polatlı halkına seslenen Başkan Yavaş, “Sakarya Zaferi’nin 100. yıl kutlamalarında hep birlikte olduğumuz için şeref duyuyorum. Geçen hafta Sakarya köyünde dualarla andık şehitlerimizi. Tabi ki zafer kutlamalarında neşe de olmalıydı, onu da şimdi hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Atalarımızın sayesinde hak ettik bu sevinci. Bizlerin de geçmişimize vefa borcu olarak Ankara’mızı gelişmiş başkentlerin en ön safında, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği şekilde geliştirmek boynumuzun borcu” dedi.

100. Yıl coşkusu Polatlı’da devam etti


BURADA OLMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL

Sesi ve performansıyla Polatlılı hayranlarına unutulmaz bir akşam yaşatan Zara ise “Ankara benim için çok özeldir, çok başkadır. Yıllar sonra yeniden burada olmak benim için çok özel. Bugün burada böyle bir coşkuyu yaşamak benim için büyük bir onur. Ülkemi, halkımı çok seviyorum. Zaferlerimizle övünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

100. Yıl coşkusu Polatlı’da devam etti


BÜYÜK ZAFER SEMPOZYUMDA ELE ALINDI

Büyük Zafer’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında Uluslararası Sakarya Meydan Muharebesi Sempozyumu düzenlendi. Haymana’nın Sakarya Meydan Muharebesi’ndeki rolünün ve öneminin yerli ve yabancı akademisyenlerin katılımıyla anlatıldığı sempozyum Haymana Belediyesi, Haymana Kaymakamlığı, Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Kurumu ile Atatürk Araştırma Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirildi. Sempozyumda ‘Kurtuluşa Giden Yolda Haymana’ adlı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

100. Yıl coşkusu Polatlı’da devam etti

Yenimahalle Belediyesi Tubil Halk Dansları Topluluğu ve Polatlı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu da görsel şölen yaşattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!