10 Kasım için Anıtkabir’e 150 bin çiçek

Güncelleme Tarihi:

10 Kasım için Anıtkabir’e 150 bin çiçek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 02:00

Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası eski Başkanı Emin Çimen ve bir grup gönüllü çiçekçi esnafı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inci yıldönümü olan 10 Kasım öncesinde de Anıtkabir’i çiçeklerle donattı.

Haberin Devamı

Atatürk Çiçeği’ olarak bilinen Poinsetyalar ile karanfilin kullanılacağı süslemeler, Aslanlı Yol’dan başlayıp, mozoleye kadar devam edecek. Ayrıca mozoleye çıkan basamaklara da çiçekler ile büyük bir Türk bayrağı yapılacak. Anıtkabir’i resmi bayram ve anma törenleri öncesinde süslediklerini ve bunu gelenek hâline getirdiklerini belirten Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası eski Başkanı Emin Çimen, süslemeler için toplam 150 bin çiçek kullanacaklarını söyledi. Çimen, şunları söyledi: “Böylesine önemli bir günde Atamızın ebedi istirahatgâhını çiçeklerle süslemekten ve görevimizi yerine getirmekten büyük onur duyuyoruz. Atamızı, ölüm yıldönümünde özlemle anıyoruz. Gönüllü esnafımızla birlikte Anıtkabir’i, çiçeklerle donatmayı sürdüreceğiz.”

10 Kasım için Anıtkabir’e 150 bin çiçek

Haberin Devamı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Anıtkabir’i süsleyen çiçekçi esnafı, gece de mozoleye çıkan merdivenlere yaptıkları Türk bayrağı önünde hatıra fotoğrafı çektirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!