1 yılda 2 ton elektronik atık toplandı

Güncelleme Tarihi:

1 yılda 2 ton elektronik atık toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2020 16:28

Keçiören Belediyesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında ilçede bulunan ve kullanım ömrünü tamamlayan elektronik atıkları toplayarak geri dönüşüme kazandırıyor. Başkan Turgut Altınok, “1 yılda 2 ton elektronik atık toplandı” dedi.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi, geri dönüşüme katkı sunmak isteyen vatandaşların evlerinde atıl durumda bulunan ve taşınması güç olan elektronik atıkları ise görevliler aracılığıyla evlerden alıyor. Vatandaşlar da elektronik atıklarını belediyenin kültür merkezleri, spor tesisleri ve kurs merkezlerine teslim edebiliyor. Atıkların geri dönüşümü noktasında bilinçli ve sorumluluk sahibi bir toplum inşa edildiğinde, herkesin gönüllü olarak doğasever olacağını belirten keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, şöyle devam etti:

1 yılda 2 ton elektronik atık toplandı


KULLANILMAYANLARI TOPLUYORUZ

“Biz de elektronik atıkların çevreye zarar vermemesi için vatandaşımızın kullanmadığı atıkları belediye olarak topluyoruz. Bu kapsamda, son bir yılda 2 ton elektronik atık toplandı ve geri dönüşüme kazandırıldı. Ayrıca, çocuklarımızı sıfır atık seferberliğine müdahil etmek için Okullar Arası Ödüllü Elektronik Atık Toplama Yarışması düzenleyerek olumlu neticeler aldık.

1 yılda 2 ton elektronik atık toplandı


EKONOMİYE KATKI SAĞLANIYOR

Elektronik atık toplama çalışmasıyla hem ekonomiye katkı sağlanıyor hem de çevre kirliliğinin önüne geçiliyor. Sadece elektronik atıkları değil, birçok noktada geri dönüşümü hayata geçirdik. Geri dönüşümü hizmet içi alanda yaygınlaştırdık ve personelimizi geri dönüşüme teşvik ettik. Keçiören Belediyesi'ne çöp kamyonu girmiyor. Atıklar kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!