1 milyon eser tek mekanda

Güncelleme Tarihi:

1 milyon eser tek mekanda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2018 14:33

Klasik kitabevlerinden farklı bir anlayışla tasarlanan ve yaklaşık bir milyon kitabın yer aldığı Liman Kitap Kahve Ankara Çukurambar'da açıldı.

Haberin Devamı

Dünya çapındaki kitabevi ve kültür merkezlerinden bir sentez yapılarak oluşturulan mekanın, gençlerin tek başlarına ya da arkadaşlarıyla kitap okuyup ders çalışabilmelerine imkan sağlayan ayrı okuma salonları bulunuyor. Kitabevi, dünya klasiklerinden günümüzün usta yazarlarının eserlerine, öykü kitaplarından eğitim kitaplarına kadar çok geniş yelpazede kitap çeşidi barındırıyor. Ziyaretçiler, mekanın duvarlarındaki 500'e yakın yerli yabancı yazar, şair ve müzisyenin fotoğrafı ile eserlerine ait bilgilere ulaşabiliyor.

1 milyon eser tek mekanda

GEÇ SAATLERE KADAR AÇIK

Liman Kitap Kahve'nin sahibi Metin Özer, mekanın konseptinde çıkış noktalarının bir kitabevi açmak olduğunu, kitabevine gençlerin özellikle de yeni neslin taleplerini dikkate alarak bazı özellikler kattıklarını söyledi. Kitabevine kahve ve yiyecek içecek konsepti ile gençlerin ve öğrencilerin ders çalışabilecekleri, nitelikli zaman geçirecekleri mekanlar eklediklerini dile getiren Özer, "Çok sesli, oldukça geniş bir yelpazeye hitap eden kitabevi formatı çıkarmaya çalıştık. Buraya gelen okurlarımız, hem geniş bir yelpazeden kitap bulacaklar hem de hoş zaman geçirecekler" dedi. Liman'da grup çalışma odaları, bireysel çalışma alanları ve özel toplantılar için odalar da bulunduğunu belirten Özer, sabah 08.30'dan gece geç saatlere kadar açık olan kitabevinden özellikle gençlerin ve öğrencilerin yararlandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!