Polis, öğrencilere güvenli internet eğitimi verdi

Güncelleme Tarihi:

Polis, öğrencilere güvenli internet eğitimi verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 17:32

Haberin Devamı

AMASYA(AA) - Suluova Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında öğrencilere güvenli internet kullanımı, sanal dolandırıcılık ve bilişim suçları konusunda bilgilendirme yaptı.

Toplum Destekli Şube Müdürlüğünde görevli Abdulkadir Karatoprak, Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan seminerde, günümüz teknolojisindeki haberleşme ve iletişimin geldiği nokta, güvenli internet kullanımı ile bilişim suçları ve cezai müeyyideleri konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Bilgisayar ve internet kullanımının hayatımıza birçok kolaylıklar ve katkılar sağladığını belirten Karatoprak, internet kullanımının toplumları ve kültürleri birbirine yakınlaştırdığını, suçluların daha kolay ve hızlı yakalanmasına katkı sağladığını anlattı.

Haberin Devamı

İnternetin pek çok yararlı bilgi ve faaliyetlerinin yanı sıra şiddeti, terörü, ayrımcılığı, nefreti ve bu yöndeki çeşitli tehlikeleri de beraberinde getirebildiğine dikkati çeken Karatoprak, internet kullanımının çocuk ve gençler üzerinde zararlı etkilerinin de ortaya çıktığını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!