Merzifon'da çocuklara kitap sevgisi kazandırılmaya çalışılıyor

Güncelleme Tarihi:

Merzifonda çocuklara kitap sevgisi kazandırılmaya çalışılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 14:16

Haberin Devamı

AMASYA (AA) - Merzifon'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce çocuklara kitap okuma sevgisi kazandırmak amacıyla başlatılan "Her çocuk değerlidir" projesi kapsamında oluşturulan masal otobüsüyle ilçe merkezi ve köylerdeki okullar ziyaret ediliyor.

Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje ile çocukların kitaplarla tanışmasını sağladıklarını ve kitap sevgisini aşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Projenin bir ayağını da ailelerin oluşturduğunu dile getiren Yozgat, "Okul öncesi eğitimde kalıcılığı sağlamak için okul-aile işbirliği çok önemli. Çocuklara okul öncesi eğitim verilirken ailelere ihtiyaç duyuyoruz. Okul öncesi dönemde çocukların okuma becerileri olmadığı için bu dönemde özellikle ailelerin okuyarak çocuklara olumlu örnek olmaları gerekmekte" dedi.

Haberin Devamı

"Masal Otobüsü" adını verdikleri araçla gönüllü öğretmenlerin köyleri gezerek buradaki çocuk ve ailelerin kitapla buluşmaları hedeflediklerini anlatan Yozgat, "Kitap, zihinsel gelişimini olumlu anlamda destekleyerek karşılaştırma, sınıflandırma ve uygulama yapma fırsatları tanıyarak çocukta düşünme ile ilgili temel işlemlerin gelişmesini sağlar. Hikaye ve öyküler genellikle bir sorun ve çözüm üzerine kurulduğundan çocuklar dinledikleri hikayeler sayesinde problem çözme, empati yapma becerilerini geliştirebilirler" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!