Vali Doruk; asayiş olaylarını ve bayram tedbirlerini değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Vali Doruk; asayiş olaylarını ve bayram tedbirlerini değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2024 16:32

Vali Doruk; asayiş olaylarını ve bayram tedbirlerini değerlendirdi

Haberin Devamı

Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) - AMASYA Valisi Yılmaz Doruk, asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, kentte Mart ayında düzenlenen uyuşturucu operasyonlarda 75 kişinin gözaltına alındığını ve 10’unun tutuklandığını söyledi.

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, düzenlediği basın toplantısında 2024 yılı Mart ayı asayiş ve güvenlik konuları ile 9 günlük bayram tatili tedbirlerini değerlendirdi. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Doruk, “İlimizde uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin engellenmesine yönelik 45 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda 75 kişi gözaltına alınmış, 10'unu da tutuklanmıştır. Organize suç örgütü ve çetelere yönelik gerçekleştirilen 17 operasyonda ise, 28 kişiye işlem yapılmış, bunlardan 3’ü tutuklanmıştır. Amasya’da Düzensiz Göç ile Mücadele devam etmektedir. Bu çerçevede ilimizin huzurunu devam ettirmek üzere yapılan denetim ve çalışmalarda, 108 yasadışı göçmen yakalanmış, 11 kişi gözaltına alınmış, 5 göçmen kaçakçısı organizatör de tutuklanmıştır. Yine ilimizde mart ayı içerisinde 2030 asayiş olayı meydana gelmiş bunlardan yüzde 80’i aydınlatılmıştır. Bu olaylara karışan 1462 kişiye de adli işlem yapılmıştır. Üzerinde önemle durduğumuz bir diğer konu da aranan kişilerin ilimizde yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalardır. Bu kapsamda düzenlenen operasyonlarda; 1006 aranan şahıs yakalanarak, adli makamlara teslim edilmiştir. Yakalanan bu şahıslardan 24’ü ise 5 yıldan fazla hapis cezası kesinleşen kişilerdir. Mart ayında ilimiz genelinde 66 bin 343 araç sorgulandı ve 2 bin 400 araç sürücüsüne de cezai işlem uygulandı. Bu araçlardan 277'si de trafikten men edilmiştir. Önümüzdeki hafta 10 Nisan Çarşamba günü mübarek Ramazan Bayramı’nı hep birlikte idrak edeceğiz. Ramazan Bayramı boyunca sizlerin ve ülkemizin çeşitli yerlerinden, farklı noktalara seyahat eden vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için gerekli tüm tedbirleri de planlamış bulunmaktayız. Bu kapsamda 6 Nisan 2024 tarihinden itibaren 9 gün boyunca ilimiz genelinde 997 ekipte 2562 güvenlik personelimizle hizmet vereceğiz. İlimizin bayram ve tatil günlerinde trafik yoğunluğu yaşadığı Merzifon-Samsun Karayolu başta olmak üzere, muhtelif noktalarda da drone destekli denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz.’diye konuştu.

Haberin Devamı

İlave ek tedbirlerle bayramı sıkıntı yaşamadan geçirmek istediklerini söyleyen Vali Doruk, “7/24 esasına göre çalışan ambulans servisleri, hastaneler, itfaiye teşkilatı, AFAD ekipleri ile telekom ve elektrik dağıtım hizmeti veren kuruluşlarında alınan ilave tedbirlerle bayram boyunca hizmet vermeye devam edeceğini ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezi rutin hizmetlerinin yanı sıra Amasyalılara ve özellikle de kentte seyahat halinde olan vatandaşlara her türlü bilgi ve desteği de vereceğini belirtti.

Haberin Devamı

Toplantıya, Amasya İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Arı da katıldı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!