Mavi balonlar otizm farkındalığı için havalandı

Güncelleme Tarihi:

Mavi balonlar otizm farkındalığı için havalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2024 21:16

Mavi balonlar otizm farkındalığı için havalandı

Haberin Devamı

Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) - AMASYA’da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda mavi balonlar gökyüzüne salındı.

Amasya Valiliği öncülüğünde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Amasya Otizmli Çocuklar ve Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2 Nisan 'Dünya Otizm Farkındalık Günü' etkinliği düzenledi. Yavuz Selim Meydanı’ndaki etkinliğe Amasya Valisi Yılmaz Doruk ile eşi Meral Doruk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcıları Murat Gökhan Keskin, İbrahim Baş, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Amasya Otizmli Çocuklar ve Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Kurt kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.

Haberin Devamı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma, Amasya Otizmli Çocuklar ve Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Kurt tarafından yapıldı. Ardından konuşan Vali Yılmaz Doruk, “Devlet olarak engelli bireylerimizin hayatın her alanında yer almalarını sağlamak ve önlerindeki engelleri ortadan kaldırmak için aile ve insan odaklı hizmet anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu kapsamda ülkemizde son 20 yılda engelli bireylerin yaşam kalitesinin artırmak, hayatın her alanına etkin katılımlarını sağlanmak amacıyla sağlıktan sosyal destek hizmetlerine, istihdamdan eğitime kadar birçok alanda yeni proje ve hizmetler hayata geçirilmiştir. Şunu belirtmek isterim ki bizler engelli bireylerimizi Allah’ın bir lütfu, bizlere bir emaneti olarak görüyor, bu anlayışla yapılan hizmetlerin artarak devam etmesi için tüm kurumlarımız ile birlikte gayretle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

Programda, otizmli çocuklar spor gösterisi, boyama, müzik, mavi renk boyayla panoya el baskısı gibi etkinlikler yaptı. Hatıra fotoğrafı çekiminin ardından çocuklar mavi balonları gökyüzüne bıraktı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!